Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Κέρδισαν τα ασφαλιστικά οι υπάλληλοι της ΕΣΚΑ

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά οι υπάλληλοι της ΕΣΚΑ

Νικητές οι υπάλληλοι της ΕΣΚΑ

Οι εργαζόμενοι στην ΕΣΚΑ πέτυχαν μια σπουδαία δικαστική νίκη.

Υποχρέωση του προέδρου της ΕΟΚ, εν προκειμένω του Βαγγέλη Λιόλιου, είναι να ερμηνεύει σωστά τους νόμους κι όχι κατά το δοκούν. Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρατηρούμε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα έφτιαξε την ΚΕΔ/ΕΟΚ δίχως να ακολουθήσει τη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον νομοθέτη. Κανείς δεν έχει αντιδράσει (ακόμα) και συνεχίζει την αυθαιρεσία. Στην ΕΣΚΑ, όμως, τα βρήκε μπαστούνια.

Η απόφασή του να μην χορηγηθούν επιδόματα αδείας και δώρο εορτών στους υπαλλήλους των Ενώσεων, οδήγησε την ΕΟΚ σε άλλη μια παταγώδη αποτυχία. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση των υπαλλήλων της ΕΣΚΑ.

Έναν χρόνο μετά, διέταξε την αναστολή της απόφασης (από τις 10 του περασμένου Δεκεμβρίου) περί διακοπής καταβολής των δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και των επιδομάτων αδείας των αιτούντων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης, για την αγωγή που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι στην ΕΣΚΑ.

Η ΕΣΚΑ είναι μόνο η αρχή

Τι σημαίνει αυτό; Πέραν του ότι πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ δικαστικά έξοδα, οφείλει πλέον η διοίκηση της ΕΣΚΑ να καταβάλλει τα δώρα στους εργαζόμενους. Αλήθεια, θα… βάλει πλάτη ο Λιόλιος, που οδήγησε σε αδιέξοδο τους προέδρους των Ενώσεων, ή θα τους αφήσει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα;

  • Θα επισκεφθεί ξανά τα γραφεία της ΕΣΚΑ, να μιλήσει για «ενότητα»;
  • Θα επιμείνει στην απόφαση ότι οι εργαζόμενοι στην Ένωση δεν δικαιούνται δώρο;
  • Θα εμφανιστεί, αλήθεια, ο Βασίλης Ντάκουρης, που τόσο πολύ είχε ασχοληθεί με την ΕΣΚΑ, να πει κάτι, ή είναι αφοσιωμένος στις αναρτήσεις (στις ποιες;) στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

Στο χωριό μου λένε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδαράκια. Η ΕΣΚΑ είναι απλά η αρχή. Τα χειρότερα για εκείνους που θέλησαν να γίνουν Βασιλακόπουλοι στη θέση του Βασιλακόπουλου έρχονται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Οι διαδικτυακές μεταδόσεις του Σαββατοκύριακου

Αναλυτικά οι διαδικτυακές μεταδόσεις του Σαββατοκύριακου. Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια…