Κεντρική Basket League ΑΕΚ Καντζούρης: «Δεν εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας»

Καντζούρης: «Δεν εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας»

Ηλίας Καντζούρης

Δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του ο Ηλίας Καντζούρης.

Η ΑΕΚ δεν κατέφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι «Δικεφάλων» στα Άνω Λιόσια, και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με σκορ 83-71. Ο Ηλίας Καντζούρης σε δηλώσεις του μετά το πέρας του αγώνα, εξήγησε τον λόγο που δεν λειτούργησε το πλάνο της ομάδας, καθώς και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Ακίλ Μίτσελ πριν το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς. Ουσιαστικά, εκτός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο. Υπάρχουν πάρα πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν θα ήθελα να μείνω στις δικαιολογίες, όσο στο ότι κάναμε κακό στον εαυτό μας και στην καθημερινή προσπάθειά μας. Είναι μία ήττα, την οποία πρέπει να καλύψουμε στην οικονομία και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω από την πλευρά μου. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε».

Για την άμυνα της ΑΕΚ: «Αλλάξαμε αρκετές φορές την τακτική μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν δούλεψε σχεδόν καμία, γιατί το θέμα δεν είχε να κάνει με την τακτική. Είχε να κάνει με την ανταπόκρισή μας. Νομίζω ότι όπως είπα και προηγουμένως, το πρόβλημά μας, δεν ήταν στο πικ-εν-ρολ, αλλά το ότι κόντρα σε μία ομάδα που κανονικά θα έπρεπε να υπερισχύσουμε στις προσωπικές μονομαχίες και στα ριμπάουντ, είχαμε 14 ριμπάουντ λιγότερα, αν θυμάμαι καλά. Θεωρώ ότι δεν εκτελέσαμε καλά, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση και αυτό είναι το πρόβλημα».

Για το ότι στο δεύτερο ημίχρονο: «Η αλήθεια είναι ότι ο Μίτσελ ήταν να μην παίξει σήμερα. Δεν το είχαμε βγάλει προς τα έξω. Είχε ίωση και είχε πάει στο νοσοκομείο. Ήρθε σήμερα το πρωί, ανήμερα του αγώνα, ουσιαστικά στο shoot around της ομάδας, απλά για να του εξηγήσουμε λίγο την τακτική και να συμμετέχει. Η αλήθεια είναι ότι τον δοκιμάσαμε περισσότερο από όσο είχαμε στο μυαλό μας.

Ακριβώς ίσως γιατί υστερήσαμε συνολικά και δεν μιλάω ατομικά και είναι επόμενο, γιατί είναι ίσως ο παίκτης ο οποίος εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλον στο ρόστερ μας, το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Είναι επόμενο και λογικό, με την μέσα σε εισαγωγικά, απουσία του. Δεν θεωρώ ότι ο Ακίλ ήταν ο γνωστός Μίτσελ, οπότε πάμε σε άλλου είδους παιχνίδι, που δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Θεωρώ ότι δεν γυρίσαμε σωστά τη μπάλα. Απόδειξη είναι το ότι κάναμε μόνο 14 ασίστ αν θυμάμαι καλά και γενικότερα είχαμε κακή εκτέλεση. Πήγαμε σε σχήματα, τα οποία ήταν σχήματα ανάγκης. Δεν ανταποκριθήκαμε ομαδικά και εκεί τελείωσαν όλα».

  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…