Κεντρική Basket League Ιωνικός – Άρης 90-97

Ιωνικός – Άρης 90-97

Άρης σούπερ εμφάνιση και νίκη επί του Ιωνικού

O Άρης πέτυχε σπουδαίο διπλό επί του Ιωνικού.

Σε ένα πολύ σκληρό ντέρμπι εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Άρη. Ο Ιωνικός και με τον κόσμο πάντα δίπλα του ξεκίνησε πολύ δυναμικά στον αγώνα. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα επέβαλαν τον ρυθμό τους, ήταν αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν από νωρίς και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να έχουν «χτίσει» μια διαφορά 10 πόντων (22-12). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε καλύτερα και ροκάνισε σταδιακά τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν αρκετά τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκάλεπτου, πλησιάζοντας μάλιστα σε απόσταση αναπνοής. Ένα μικρό ξέσπασμα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου από τον Ιωνικό ήταν αρκετό για να ανακτήσει το προβάδισμα και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 33-26.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά με ένα σερί 13-2, αποκτώντας το προβάδισμα με 39-35, με τον Νότε να είναι ο οδηγός του. Ο Κώστας Μέξας αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ-άουτ για να κόψει τον φρενήρη ρυθμό του Άρη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-51 και το τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο ήταν μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο μεγαλύτερο μέρος του τελευταίο δεκαλέπτου, ωστόσο ο Ιωνικός με τους Χάμιλτον και Μαυροκεφαλίδη μπροστάρηδες πήρε κεφάλι στο σκορ στα μέσα της περιόδου με σκορ 68-63. Λίγο αργότερα το σκορ έγινε 76-70 με τον Άρη να πλησιάζει ξανά στους 3 (76-73) με μεγάλο τρίποντο του Τολιόπουλου. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά. Μεγάλα σουτ και από τις δύο ομάδες, επικές μάχες και πολλές εναλλαγές σε προβάδισμα και συναισθήματα. Ο Άρης ισοφάρισε το παιχνίδι με 2/2 βολές του Τολιόπουλου, «έβγαλε» την επόμενη άμυνα και είχε την τελευταία επίθεση, όμως ο Τολιόπουλος έκανε κακή επιλογή και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση ο Άρης ήταν καλύτερος. Πήρε το προβάδισμα από νωρίς, έβαλε στη συνέχεια τα μεγάλα σουτ και πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ιωνικού. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από 3,5 αγωνιστικά λεπτά στην παράταση το επί μέρους σκορ ήταν 15-2 υπέρ των «κιτρίνων». Το σκορ είχε φτάσει 94-81 όταν άπαντες είχαν αποδεχτεί την τελική έκβαση του αγώνα με τα τελευταία δευτερόλεπτα να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 90-97

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 33-26, 51-51, 79-79 (παρ.), 90-97.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …