Κεντρική NBA Γιάννης: «Προσπαθώ να δουλεύω στο παιχνίδι μου»
NBA

Γιάννης: «Προσπαθώ να δουλεύω στο παιχνίδι μου»

Γιάννης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε στη συνέντευξη τύπου των Μπακς μετά το παιχνίδι με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ο «Greek Freak», σχολίασε την απόδοσή του, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Διαβάστε όσα είπε:

Για το ότι είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στους Μπακς:

«Είναι μεγάλο κοπλιμέντο για μένα, είμαι ευλογημένος που είχα την ευκαιρία να φτάσω εδώ. Ευχαριστώ τον Θεό που μου επιτρέπει να κάνω αυτό που μου αρέσει καθημερινά. Να έχω παίξει τα περισσότερα λεπτά ως παίκτης των Μπακς είναι τεράστιο, νιώθεις ότι συνεισφέρεις στην ομάδα και την ιστορία της. Είναι τιμή που πέτυχα το επίτευγμα αυτό, δεν το ήξερα γιατί ήμουν συγκεντρωμένος. Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου».

Για τα μηνύματα που ποστάρει στα σόσιαλ μίντια: 

«Είναι πνευματικές υπενθυμίσεις στον εαυτό μου. Θυμίζω στον εαυτό μου γιατί κάνω αυτό που κάνω, ότι πρέπει να χτίσω συνήθειες, να μην προσπερνάω τα βήματα, να είμαι επιθετικός. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου τι με έφερε εδώ για να μην πάρω το λάθος μονοπάτι».

Για τον Τζεβόν Κάρτερ και την απουσία του Χόλιντεϊ:

«Ήταν απίστευτος. Δεν άφησε καμία φορά τον Κάρι πριν τον μαρκάρει στο δικό του μισό του γηπέδου. Έθεσε τον τόνο σε όποιον παίζει πως πρέπει να δουλέψει αρκετά απόψε. Ο Κάρι είναι προφανώς ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ένας εκπληκτικός παίκτης. Όταν βγαίνεις στο παρκέ πρέπει να είσαι έτοιμος, οι ομάδες είναι έτοιμες για σένα. Ο Τζεβόν το έκανε, πίεσε κάθε σουτ, στο pick n’ roll, τον ανάγκασε να ντριπλάρει αρκετά πριν βγάλει κάποιο play. Αυτό κάνει καλά και το έκανε εντυπωσιακά καλά σήμερα».

Για τον πανηγυρισμό του δείχνοντας τον ουρανό μετά το τρίποντο που πέτυχε:

«Ανακούφιση. Προσπαθώ να δουλεύω στο παιχνίδι μου, να είμαι αθλητικός, να βάλω τα σουτ. Ένιωσα πως αρκετά σουτ που μπορούσαν να κάνουν τη μέρα ευκολότερη δεν μπήκαν και ευχαριστώ τον Θεό που τελικά έβαλα ένα καθοριστικό και ένιωσα ανακούφιση».

Για την άμυνα των Γουόριορς με βοήθειες και όχι με τον Γκριν:

«Προσπαθώ να παραμείνω επιθετικός ανεξαρτήτως ποιος θα με μαρκάρει. Συνήθως βλέπω τους καλύτερους αμυντικούς πάνω μου, δοκιμάζουν βοήθειες, τοίχο, μπαίνουν στις γραμμές πάσας, προσπαθούν να πάρουν επιθετικά φάουλ. Δεν αφήνω την μενταλιτέ του να συνεχίζω να μπαίνω στο ζωγραφιστό, να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου να βελτιώνω τα “όπλα” μου».

Για την αποβολή του φιλάθλου: 

«Πολλές τεχνικές ποινές, 10” στη βολή, αρκετές καθυστερήσεις και φάουλ αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τους διαιτητές και να συνεχίσεις να παίζεις. Το μομέντουμ της αναμέτρησης καθυστέρησε αλλά αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες. Είχαμε το μομέντουμ και το χάσαμε, το ίδιο συνέβη και με τους Γουόριορς. Το θέμα είναι να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις, δεν μπορείς να ελέγξεις πώς θα σφυρίξουν οι διαιτητές».

Για το ότι οι Μπακς έχουν παίξει σε παιχνίδια χωρίς τον Χόλιντεϊ και τον Μίντλετον:

«Προφανώς ο Τζρου είναι μεγάλο μέρος του ποιοι είμαστε, αμυντικά και επιθετικά. Σκοράρει και προφανώς το να μην τον έχουμε είναι τεράστια απουσία αλλά τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Ο Τζεβόν Κάρτερ έκανε πολλή δουλειά στις δύο πλευρές και στην οργάνωση, ο Τζορτζ Χιλ μπόρεσε να δώσει ποιοτικά λεπτά, ο Μάθιους και ο Κόνατον ήταν πολύ καλοί. Έχουμε παίκτες που σε άλλες ομάδες θα ήταν ηγέτες. Οπότε δεν ανησυχώ όταν λείπουν κάποιοι γιατί είμαστε ομάδα με βάθος. Ο Γκρέισον ήταν πολύ καλός, έχουμε επίσης έναν από τους καλύτερους νεαρούς σουτέρ, τον Έι Τζέι Γκριν που βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα όπως στο Ορλάντο. Έβαλε τα σουτ που μας έδωσαν μομέντουμ. Ο Τζρου είναι πολύ σημαντικός αλλά είμαστε ένα γκρουπ με ταλέντο, ακόμα και αν λείπω εγώ ή ο Μίντλετον».

Για το πώς χειρίστηκε ο Γκριν την αποβολή του φιλάθλου:

«Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος στις βολές. Άκουσα κάτι μεταξύ του Ντρέιμοντ Γκριν και ενός φίλου αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη, ήμουν συγκεντρωμένος. Ο τρόπος που το χειρίστηκε πάντως ήταν επαγγελματικός. Αν ένιωσε πως απειλήθηκε η ζωή του τότε έπρεπε να πάει στον διαιτητή και να το αναφέρει. Έχουμε αυτήν τη δύναμη να πάμε στον διαιτητή και να λάβει εκείνος τις δράσεις, να απομακρύνουν τους οπαδούς. Αυτό προστατεύει τους παίκτες αλλά για όσο με αφορά εγώ προσπαθώ να συγκεντρώνομαι και να σουτάρω στα 9.5 και όχι στα 10 δευτερόλεπτα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…