Κεντρική Διεθνή FIBA: Ζαγκλής ως το 2031

FIBA: Ζαγκλής ως το 2031

Ανδρέας Ζαγκλής

Ανανεώθηκε η θητεία του Ανδρέα Ζαγκλή.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA ως το 2031 θα παραμείνει ο Ανδρέας Ζαγκλής, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Ανδρέας Ζαγκλής βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2018, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της FIBA επί εννέα χρόνια.

Την ίδια στιγμή η FIBA, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για άλλα θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του πλάνου δημιουργίας ευκαιριών και ανάδειξης νέων μπασκετικών παγκόσμιων γειτονιών.

Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου συζητήθηκαν τα ακόλουθα βασικά θέματα:
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών FIBA 2022 που σημείωσε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία σε τηλεοπτική μετάδοση, προσέλευση κόσμου και engagement στα social media.

Tα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλο Μπάσκετ, όπου το πέμπτο «παράθυρο» κατέγραψε σημαντικούς αριθμούς στην προσέλευση κόσμου. Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι παιχνίδια που ενδέχεται να επηρεάσουν την πρόκριση άλλων ομάδων θα παίζονται ταυτόχρονα.

Το Κεντρικό Γραφείο επιβεβαίωσε επίσης ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων στις 29 Απριλίου 2023.

Έγιναν αναφορές για την επιτυχία που σημείωσαν τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα, στην Ευρώπη και την Αμερική. Επίσης, αποφασίστηκε ότι το Συνέδριο της FIBA του 2025 θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, όπως και η Τελετή ένταξης στο FIBA Hall of Fame με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ανοίγει την αγκαλιά της σε μία χώρα του Κόλπου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι με αποφάσεις που ελήφθησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, παγκόσμια πρωταθλήματα Νέων, σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθούν σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ελβετία που στο παρελθόν δεν είχαν αντίστοιχες ευκαιρίες ενώ πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι στη Γεωργία, εξαιτίας της ανάληψης του ενός ομίλου του EuroBasket χτίστηκε νέο υπερσύγχρονο γήπεδο, παρακαταθήκη για το μπάσκετ της χώρας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Φαλ

Τέλος η σεζόν για τον Μουσταφά Φαλ, με κάταγμα κόπωσης στο αριστερό πόδι. Απρόοπτο πρόβλημ…