Κεντρική Eurobasket Ευρωμπάσκετ: Πρόστιμο στους Κορκμάζ και Μπιτάτζε για το επεισόδιο

Ευρωμπάσκετ: Πρόστιμο στους Κορκμάζ και Μπιτάτζε για το επεισόδιο

Η έρευνα που άνοιξε η FIBA ​​μετά τις καταγγελίες και από τις δύο Εθνικές Ομοσπονδίες σε σχέση με επεισόδια στον αγώνα της FIBA ​​για το Ευρωμπάσκετ 2022 μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA, το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε τις ακόλουθες κυρώσεις:

• Ο Μπιτάτζε λαμβάνει πρόστιμο 15.000 CHF και τίθεται σε δοκιμαστική περίοδο τριών ετών. Εάν ο παίκτης διαπράξει το ίδιο ή παρόμοιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, θα τιμωρηθεί αμέσως για 5 Επίσημους Αγώνες, επιπλέον της οποιασδήποτε ποινής που επιβάλλεται για το νέο παράπτωμα.

• Ο Σανάτζε λαμβάνει πρόστιμο 3.000 CHF και τίθεται σε δοκιμαστική περίοδο τριών ετών. Εάν ο παίκτης διαπράξει το ίδιο ή παρόμοιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, θα τιμωρηθεί αμέσως για 1 Επίσημο Παιχνίδι, επιπλέον της οποιασδήποτε ποινής που επιβάλλεται για το νέο παράπτωμα.

• Ο Σενγκέλια λαμβάνει πρόστιμο 5.000 CHF και τίθεται σε δοκιμαστική περίοδο τριών ετών. Εάν ο παίκτης διαπράξει το ίδιο ή παρόμοιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, θα τιμωρηθεί αμέσως για 2 Επίσημους Αγώνες, επιπλέον της οποιασδήποτε ποινής που επιβάλλεται για το νέο παράπτωμα.

• Ο Κορκμάζ λαμβάνει πρόστιμο 6.000 CHF και τίθεται σε δοκιμαστική περίοδο τριών ετών. Εάν ο παίκτης διαπράξει το ίδιο ή παρόμοιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, θα τιμωρηθεί αμέσως για 3 Επίσημους Αγώνες, επιπλέον της οποιασδήποτε ποινής που επιβάλλεται για το νέο παράπτωμα.

• Πρόστιμο 40.000 CHF στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Γεωργίας.

• Πρόστιμο 15.000 CHF στην Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Στην Κύπρο τα ματς της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2025

Στην Κύπρο θα δώσει τους αγώνες της η Εθνική μας Ομάδα για το Ευρωμπάσκετ του 2025. The p…