Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Το «Αναπτυξιακό» στην νέα εποχή

ΕΟΚ: Το «Αναπτυξιακό» στην νέα εποχή

Αναπτυξιακό, Λιόλιος

Όταν το Αναπτυξιακό αντιμετωπίζεται ως… αγγαρεία.

Έχετε ακούσει πολλάκις τον Βαγγέλη Λιόλιο και τους συνεργάτες του να μιλούν για το «Αναπτυξιακό». Σε τέτοιο βαθμό, που πιστέψαμε ότι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, στον σχεδιασμό της νέας διοίκησης. Μόνο που, για άλλη μια φορά, καταλάβαμε ότι άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Επειδή εμείς δεν γράφουμε πράγματα στην τύχη, παρακολουθείστε τα γεγονότα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα, για το πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΟΚ το Αναπτυξιακό και τα παιδιά:

Προπόνηση… εν πλω

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ταξίδεψαν στην Αθήνα παιδία από Κρήτη (γεννημένα το 2007 και το 2008), προκειμένου -μαζί με παιδιά από άλλα νησιά- να παίξουν αγώνες με ομάδες της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΣΕ. Ωραίο, από κάθε άποψη, καθώς τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα και να παίξουν με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, και να διασκεδάσουν το ταξίδι, και να κοινωνικοποιηθούν. Αυτό είναι… Αναπτυξιακό.

Τα παιδιά συναντήθηκαν όλα μαζί για πρώτη φορά το Σάββατο το πρωί και, σύμφωνα με τον σοβαρό προγραμματισμό, της σοβαρής διοίκησης, που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το Αναπτυξιακό της πρόγραμμα, έπαιξαν στις 09:00 φιλικό με την ΕΣΚΑ.

Προφανώς έκαναν προθέρμανση εν πλω. Το ότι η μεικτή της ΕΣΚΑ είχε κάνει προπονήσεις ενόψει των συγκεκριμένων φιλικών, μας αφήνει αδιάφορους. Τα παιδιά βγήκαν από το καράβι και μπήκαν στο γήπεδο. Λογικό, ορθό από προπονητικής άποψης και άκρως παιδαγωγικό. Κάπως έτσι μαθαίνεις να λατρεύεις το μπάσκετ.

Τα ρούχα κι ο… κτηνίατρος

Για να είσαι ομάδα πρέπει να έχεις… κοινή εμφάνιση. Ακόμα κι αν αγωνίζεσαι στο Αναπτυξιακό της ΕΟΚ. Ως «μεικτή Νήσων» (έτσι εμφανίστηκε η… ομάδα), δεν είχαν ρούχα. Δεν είχε φροντίσει κανείς. Ευτυχώς από τη Χίο κι από την Κρήτη προνόησαν κι έτσι τα παιδιά εμφάνισαν εικόνα ομάδας.

Αυτή η «μεικτή Νήσων», που θα μπορούσε να λέγεται και «μεικτή καταστρώματος», καθώς μόνο εκεί μπορούσε να κάνει προπόνηση, είχε την καλύτερη φροντίδα. Είπαμε, αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα το Αναπτυξιακό. Στους αγώνες Μεικτής Νήσων – Μεικτής ΕΣΚΑΣΕ, λένε πως την ιατρική κάλυψη παρείχε κτηνίατρος.

Το θεωρώ «ανέκδοτο», στα όρια της κακοήθειας και δεν το υιοθετώ. Αντιθέτως, το γράφω, για να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση της ΕΟΚ να απαντήσει στους κακεντρεχείς, που λένε γελώντας «το παιδί σου και το σκυλί σου…». Δεν μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Μήπως να προχωρήσουμε σε ονοματοδοσία;

Ας μην είμαστε αρνητικοί. Να σκεφτόμαστε θετικά. Εντάξει, έχουμε αντιληφθεί ότι η νέα διοίκηση της ΕΟΚ δεν το… έχει με το μπάσκετ. Δεν έγινε κάτι. Δεν μπορεί να κάνουμε όλοι όλα. Το… έχει όμως με τα ονόματα. Πήρε την Α2 και την έκανε Elite League.

Ίδια κατηγορία είναι, αλλά αλλιώς λες «παίζω στην Α2» (δεν έβγαλε κανείς γκόμενα έτσι) κι αλλιώς «συμμετέχω στην Elite League». Το ακούει η άλλη, που δεν ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και σου λέει «ωραίο παιδί, θα μου γνωρίσει και τον Μέσι, που παίζουν αντίπαλοι».

Να λέμε και τα καλά της ΕΟΚ. Αφού, λοιπόν, δεν το έχει με το Αναπτυξιακό, αλλά το έχει με τα ονόματα, γιατί δεν κάνει μια ονοματοδοσία να το αναβαθμίσει; Ας το πει Tournament New Talent, που ως συντομογραφία (ΤΝΤ) είναι… εκρηκτική. Ξέρω, δεν είμαι καλός στα… βαφτίσια. Το αφήνω στην ΕΟΚ, αυτοί ξέρουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …