Κεντρική Αρθρογράφοι Λαζαρίδης ΕΟΚ: Σαν μην άλλαξε μια μέρα

ΕΟΚ: Σαν μην άλλαξε μια μέρα

εοκ

Μια από τα ίδια η ΕΟΚ.

H EOK, δια του προέδρου της, (δεν πιστεύω ότι είναι απόφαση Συμβουλίου ακόμα), αποφάσισε οι τελικοί του κυπέλου των εθνικών κατηγοριών πλην Α1, να διεξαχθούν με παρουσία μόνο παιδιών. Ο σωματειακός αθλητισμός είναι ομαδική προσπάθεια, κατά την οποία οι υποστηρικτές (φίλαθλοι) έχουν δεσπόζουσα θέση, ζωτικής σημασίας. Θεωρώ ανήκουστο να απαγορεύεται να παρακολουθήσει, την όποια επιτυχία, αυτός που συμμετείχε -με τον ένα ή άλλο τρόπο- σε αυτήν.

Σωματείο χωρίς υποστηρικτές μετατρέπεται σε κέντρο SPA κι αδυνατίσματος, με ιδιοκτήτες και πελάτες.
Το λαϊκίστικο «μόνο με παιδάκια οι αγώνες», το μόνο που μας υπενθυμίζει είναι ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Αποφυγή κάθε οργανωτικής ευθύνης, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο , προτρέποντας τους υποστηρικτές να γίνουν τηλεθεατές, μετατρέποντας με αυτό το τρόπο το μπάσκετ σε τηλεπαιχνίδι.

Η υποσχόμενη αναβάθμιση της ΕΟΚ, στο πιο marketing, στο πιο τεχνοκρατικό και στο πιο glamorous -τέλος πάντων-, κατέληξε να μην συγκρίνεται καν με την οργανωτική ικανότητα του κ. Συμωνίδη, ο οποίος έκανε όλα αυτά μόνος του (χειροκίνητα), με απόλυτη επιτυχία.

Περί τεχνοκρατικής αντίληψης ο λόγος

Και βέβαια επιθυμούμε παρουσία παιδιών, αλλά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, ή -για να το πούμε με σωστή σειρά- οι γονείς να φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο.

Έπρεπε να χαρούμε, που μας ανακοινώθηκε ότι επήλθε συμφωνία με τη UNICHEF, χωρίς οικονομικό όφελος για τα σωματεία, παρόλο που θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη (δεν μου ακούγεται και πολύ τεχνοκρατικό)! Δηλαδή πρέπει να μας ικανοποιεί ότι θα χρησιμοποιηθούμε ως διαφημιστική πινακίδα, χωρίς κανένα όφελος, εις βάρος των υπαρχόντων υποστηριχτών, για το διεθνές κύρος και εικόνα του προέδρου της ΕΟΚ, πλαισιωμένη με παιδάκια και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Θεωρώ απαράδεκτο, (από τη στιγμή που δεν εξασφάλισαν συνεργασία με κάποιον Δήμο, να καλύψει τα έξοδα, ή μέρος της διοργάνωσης του τουρνουά), να μην καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, μέχρι σεντς του Ηρακλή, όπως προβλέπει άλλωστε κι η προκήρυξη.

Στην απάντηση «δεν έχουμε λεφτά», όπως ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη, η μόνη αντίδραση είναι «κόφτε τον λαιμό σας να τα βρείτε». Αν δεν μπορείτε να καλύψετε αυτά τα έξοδα, τότε δικαίως αναρωτόμαστε αν υπάρχει συναίσθηση του ρόλου σας ως ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, που ζει στιγμές ευφορίας κι αυτοθαυμασμού (απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια, που συνοδεύει τον χαρακτηρισμό του «ισχυρού άνδρα») , πρέπει πάντα να παίρνει μαθήματα από την τρέχουσα επικαιρότητα και να σταθμίζει τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του, γιατί όπως βλέπει, από μία στιγμή στην άλλη από πατέρας Αντώνιος μετατρέπεσαι σε «ο Αντώνης, ο βαρκάρης, ο σερέτης» πολύ εύκολα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μίλτος Λαζαρίδης
Περισσότερα σε Λαζαρίδης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…