Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 82-71 (vid)

Εφές – Ολυμπιακός 82-71 (vid)

ΜακΚίσικ, Μπομπουά, Εφές – Ολυμπιακός

Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο. Έκλεισε πολύ το ροτέισον.

Για τρία δεκάλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός, αλλά η πραγματικότητα είναι πως παρά το πρώτο πολύ καλό ημίχρονο, υποχώρησε πολύ νωρίτερα από το τέταρτο δεκάλεπτο κι υποχρεώθηκε σε ήττα από την Εφές με 82-71. Ίσως πιο βαριά, από τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων πάνω στο παρκέ.

Αν υπάρχει ορισμός της απόλυτης συγκέντρωσης στο ξεκίνημα ενός απαιτητικού αγώνα, πείτε «Ολυμπιακός». Με σερί 10-0 ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ουόκαπ και τον ΜακΚίσικ να πιέζουν στην περιφέρεια και τον Φαλ να απαγορεύει την είσοδο στο «ζωγραφιστό». Ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ στο 3ο λεπτό, άλλαξε τα 4/5 της ομάδας και βρήκε λύσεις με μακρινά σουτ του Κλάιμπερν.

Ο Ολυμπιακός είδε τη διαφορά να χάνεται (8-12), ξανάφερε το παιχνίδι στα μέτρα του (8-16) και τέλειωσε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 31-18. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν δεν είχε μόλις 2/9 τρίποντα.

Παράγοντας Λαρεντζάκης

Ο Κλάιμπερν βρήκε συμπαραστάτη τον Μπομπουά, η Εφές βελτίωσε το παιχνίδι της στη ρακέρα, αλλά ο Ολυμπιακός απόκρουσε την αντεπίθεση, κυρίως χάρη στον οίστρο του Λαρεντζάκη, την οξυδέρκεια και την εκτελεστική δεινότητα του Σλούκα.

Το 33-41 ήταν καλή συγκομιδή από την πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μισό του αγώνα, έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους «κόκκινους», αλλά κράτησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Άλλο έργο

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Η Εφές στηρίχθηκε πάνω στον εξαιρετικό Κλάιμπερν και στον καθοριστικό Μπομπουά, ροκάνισε τη διαφορά κι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείσει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε το ροτέισον.

Για δέκα λεπτά, σχεδόν υπερβατικά ο Ολυμπιακός άντεχε, παρά την πίεση της Αναντολού. Πλησίαζαν οι Τούρκοι απειλούσαν, οι «ερυθρόλευκοι» ένιωθαν την… ανάσα τους (43-45), αλλά έβρισκαν τρόπο να ξεφεύγουν (46-53, στην τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την εξέδρα, με 2/2 τρίποντα του Βεζένκοφ).

Τρίποντη ραψωδία

Το δεκάλεπτο έληξε 52-53, με την Εφές να σκοράρει τους τελευταίους πόντους με τρίποντο του Μπομπουά, ενώ λίγο πριν ο Κλάιμπερν σούταρε πατώντας τη γραμμή (δεν υπάρχει… σχεδόν τρίπονο). Γιατί το σημειώνουμε αυτό;

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Εφές πέρασε μπροστά (55-53 με τρίποντο του Κλάιμπερν), ο οποίος έκανε το 58-53 με τρίποντο, ο Μπράιαντ το 61-56 με τρίποντο, ο Μίσιτις το 64-56 με τρίποντο κι ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε την τρίποντη ραψωδία με έμμεσο (καλάθι και φάουλ) τρίποντο, γράφοντας το 67-59.

Περισσότερο από πείσμα, λιγότερο με πλάνο κι ανάσες, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιστρέψει, όμως είναι χαρακτηριστικό πως δέχονταν απανωτά καλάθια, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει τα φάουλ, που είχε στη διάθεσή του.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 33-41, 52-53, 82-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…