Κεντρική Β' Εθνική ΧΑΝΘ: Νέος προπονητής ο Καραπιπερίδης

ΧΑΝΘ: Νέος προπονητής ο Καραπιπερίδης

andreas karapiperidis xanth

Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της ΧΑΝΘ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο, ο οποίος αποχώρησε ύστερα από 3,5 χρόνια στην ομάδα.

Αναλυτικά:

«Η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη ο οποίος και αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή της ανδρικής ομάδας της ΧΑΝΘ όπως και της Κ21. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης επιστρέφει σε ένα γνώριμο για αυτόν περιβάλλον καθώς ήταν ο προπονητής της ΧΑΝΘ την σεζόν 2015-16 οδηγώντας την στην άνοδο από την Γ ΄ στην Β ΄ Εθνική. Είχε ξεκινήσει την συνεργασία του με την Αδελφότητα πολύ νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από το 2013 ως βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην οικογένεια της Χ.Α.Ν.Θ. Το Καλαθοσφαιρικό της Τμήμα είναι από τα ιστορικότερα στην Ελλάδα και αποτελεί τιμή να το υπηρετείς από οποιοδήποτε θέση. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι προσπάθεια και σκληρή δουλειά ώστε να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που έρχονται».

Ο κόουτς Καραπιπερίδης είναι γεννημένος στην Καβάλα στις 16/12/1976. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Indiana State University, με ειδικότητα στην προπονητική και στη βιοκινητική (exercise science). Διετέλεσε βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Indiana State University. Σαν πρώτος προπονητής εργάστηκε στις εξής ομάδες: Γέφυρα (2019-21), Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (2017-19, άνοδος στην Α2), ΚΣ Πολυγύρου (2016-17), Χ.Α.Ν.Θ. (2015-16, άνοδος στην Β΄ Εθνική), ΑΣ ΠΑΟΚ (2022), Αριστοτέλη Επανομής (2012-13), ΚΣ Μακεδονικός (2009).

Ως βοηθός ο Ανδρέας Καραπιπερίδης είχε στο ενεργητικό του συνεργασίες με τις Χ.Α.Ν.Θ., ΜΕΝΤ, Καβάλα, Μαντουλίδη ενώ έχει μεγάλη διαδρομή και στο αναπτυξιακό μπάσκετ. Κατέκτησε την 1η του πανελλήνιου παιδικού πρωταθλήματος με τον Μαντουλίδη το 2006 και την 1η θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. εύχεται στον Ανδρέα Καραπιπερίδη καλή δύναμη και επιτυχίες στο έργο του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …