Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: «Ήταν θέμα αυτοπεποίθησης»

Αταμάν: «Ήταν θέμα αυτοπεποίθησης»

Σιμόν - Αταμάν Εφές

Ο έλεγχος του αγώνα έδωσε αυτοπεποίθηση και τη νίκη, κατά τον Εργκίν Αταμάν.

Πολύ σημαντική νίκη, ήταν αυτή επί του Ολυμπιακού για την Εφές, όπως δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν. Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης αναφέρθηκε επίσης στα λάθη που έγιναν τα οποία όταν διορθώθηκαν η ομάδα του απέκτησε αυτοπεποίθηση και επέστρεψε στο παχνίδι. Ο Αταμάν έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Σιμόν (αποσύρθηκε η φανέλα του στο ημίχρονο του αγώνα), η οποία βοήθησε στην ψυχολογία την Εφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
«Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αρχίσαμε το παιχνίδι με λάθη και δώσαμε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος στον Ολυμπιακό. Δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα, είχαμε προβλήματα στην επίθεση. Ακόμα και στο πρώτο μέρος παίξαμε καλή άμυνα. Μετά απ’ όσα είπαμε στο ημίχρονο συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την άμυνά μας και να γυρίζουμε τη μπάλα.

Ήταν εναντίον μας το μπάσκετ που παίξαμε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ελέγξαμε το παιχνίδι. Βρήκαμε αποστάσεις και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε συνεισφορά από τον Τέιλορ στην επίθεση. Χωρίς τον Μ’Μπαγιέ που ήταν άρρωστος καταφέραμε να βρούμε ενέργεια στην άμυνα και ήταν πολύ σημαντικό για εμάς.
Στο ημίχρονο είπαμε να παίξουμε περισσότερο παιχνίδι μισού γηπέδου.

Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο ματς και κάναμε λάθη στο ανοιχτό γήπεδο. Είπαμε να μην πανικοβληθούμε. Είχαμε καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι και η απόσυρση φανέλας του Σιμόν έδωσε περισσότερο κίνητρο στην ομάδα γιατί πέρασε πολύ καιρό εδώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…