Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ «Ασπρόμαυρο» ρεκόρ 14 χρόνων του Ράιλι στα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

«Ασπρόμαυρο» ρεκόρ 14 χρόνων του Ράιλι στα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ

 

Στο «τιμόνι» των επιθέσεων ο Ράιλι

Επιθετικά οδήγησε στη νίκη οδήγησε ο Τζέιλεν Ράιλι  τον ΠΑΟΚ/ Ο Αμερικάνος κόντρα στην ΑΕΚ πέτυχε 23 πόντους, σημειώνοντας ρεκόρ 14 χρόνων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Τζέιλεν Ράιλι οδήγησε επιθετικά τον ΠΑΟΚ mateco στη νίκη του στο ντέρμπι Δικεφάλων με την ΑΕΚ και με μία επίδοση που έχει ξεχωριστή αξία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους, σημειώνοντας ρεκόρ 14 χρόνων για τους «ασπρόμαυρους» στα εκτός έδρας ματς με την «Ένωση».

Οι 23 πόντοι του Αμερικανού είναι η κορυφαία επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ mateco στα τελευταία 15 παιχνίδια στην Αθήνα με την ΑΕΚ. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2008-09 όταν ο Αλέξης Κυρίτσης σημείωσε 32 χωρίς μάλιστα να καταφέρει να αποτρέψει την ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης (93-85).

Για τον Ράιλι μάλιστα οι 23 πόντοι που σημείωσε αποτελούν νέο ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού είχε 21 στην προηγούμενη εμφάνιση του κόντρα στον Προμηθέα. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Αμερικανός είχε 10/18 τρίποντα ενώ στις τέσσερις πρώτες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα είχε συνολικά 4/24.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 1/2 τρίποντα και έφτασε τα 150 εύστοχα στην Basket League. Σε 294 αγώνες ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ έχει 150/415 (36,14%).

Ο αρχηγός του Δικεφάλου μάζεψε έξι ριμπάουντ στο ντέρμπι των Δικεφάλων ενώ στις εννιά προηγούμενες εμφανίσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα δεν είχε ξεπεράσει τα τρία.

*Ο Τάιλερ Πόλεϊ έκανε, βάσει του ranking, την καλύτερη από τις 10 εμφανίσεις του στην Basket League. Ο Αμερικανός σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του σε ριμπάουντ (7) και ranking (15).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Το ματς των Άνω Λιοσίων είχε ιστορική χροιά για τον ΠΑΟΚ mateco αφού με αυτό έγινε η τέταρτη ομάδα –είχαν προηγηθεί Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και πριν από λίγες εβδομάδες ο Άρης- από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) που έφτασε τα 1.600. Ο απολογισμός του είναι 932 νίκες και 668 ήττες.

*Ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε μέσα από τη 10η αγωνιστική στην τρίτη εκτός έδρας νίκη του αφού είχε φύγει με το διπλό και από τις έδρες του Λαυρίου Megabolt και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό. Έφτασε έτσι ήδη στον αριθμό εκτός έδρας επιτυχιών που είχε συνολικά στο περσινό Πρωτάθλημα (3-9).

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αρνητικό πρόσημο μακριά από το PAOK Sports Arena επτά σεζόν αφού η τελευταία φορά που έκλεισε την κανονική περίοδο έχοντας περισσότερες νίκες από τις εκτός έδρας ήττες του, ήταν στη σεζόν 2014-15 (8-5).

*Το συνολικό ρεκόρ του ΠΑΟΚ mateco (6-4) είναι το καλύτερο που είχε σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος, στις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Στις τρεις που προηγήθηκαν είχε μάλιστα αρνητικό πρόσημο.

*Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ mateco έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών στην έδρα της ΑΕΚ. Είχε κάνει το 2/2 στη σεζόν 2017-18 νικώντας τόσο για την κανονική περίοδο (72-81) όσο και για τα προημιτελικά των πλέι οφ (72-81). Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ mateco στο ντέρμπι των Δικεφάλων με διψήφια διαφορά μετά από την περίοδο 2009-10 όταν επικράτησε με 90-73.

*Ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε την έκτη νίκη με ανατροπή διψήφιας διαφοράς του φετινού Πρωταθλήματος αφού η ΑΕΚ προηγήθηκε με 12-2 στο 2:29. Το σχετικό ρεκόρ κρατάει από τη 2η αγωνιστική η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό που ανέτρεψε διαφορά 14 πόντων για να σημειώσει τη μοναδική, ως τώρα, νίκη της στο Πρωτάθλημα επί του Κολοσσού H Hotels.

*Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική από την αντίπαλο της από την περίμετρο τελειώνοντας το παιχνίδι με 13/30 τρίποντα. Τα 13 εύστοχα σουτ που είχε μπαίνουν στην 20άδα των κορυφαίων επιδόσεων στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco.

*Το παιχνίδι των Άνω Λιοσίων ήταν το πρώτο της φετινής Basket League που δεν είχε τάπα. Ο ΠΑΟΚ mateco έμεινε για πρώτη φορά σε μηδενική επίδοση κοψιμάτων ενώ αυτό έγινε για δεύτερη φορά για την ΑΕΚ, μετά από εκείνη με το Λαύριο Megabolt.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …