Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League ΑΕΚ – Καρσίγιακα 80-72 (vid)

ΑΕΚ – Καρσίγιακα 80-72 (vid)

aek 224953 1

Εξαιρετική ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με μαγική ανατροπή!

Νίκη της «ένωσης» απέναντι στην Καρσίγιακα (80-72), με τρομερή ανατροπή που ξεκίνησε από το δεύτερο ημίχρονο, και την πρόκριση της στα play in του BCL ως δεύτερη του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι καλύτερα από την ΑΕΚ, με τα πρώτα πέντε λεπτά να προηγούνται στα Άνω Λιόσια με +8 (6-14), και την ομάδα του Ηλία Καντζούρη να έχει 0/5 σουτ και αρκετά λάθη. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Τούρκους να κυριαρχούν και να φτάνουν τη διαφορά στο +11. Η «ένωση» να αγωννιζόταν χωρίς συγκέντρωση και βρέθηκε πίσω με (9-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Καρσίγιακα συνέχισε να σκοράρει και να ανοίγει κι άλλο τη διαφορά, η οποία έφτασε +16 (9-25). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι και δεν είχαν ρυθμό. Όσο πέρναγε η ώρα το σκορ ανέβαινε (9-35), με τον Ηλία Καντζούρη να ψάχνει να βρεί λύσεις για να σπάσει την… κατηφόρα της ΑΕΚ. Η διαφορά 4 λεπτά πριν το ημίχρονο έφτασε το +25 για τους φιλοξενούμενους (10-35), με τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίζουν την αστοχία.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Καρσίγιακα να προηγείται, και την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να μπει στο ματς, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -16 (24-40).

Η «βασίλισσα» στην επανάληψη αντέδρασε, από τα πρώτα λεπτά άρχισε να μπαίνει στο ματς, ρίχνοντας το σκορ στο -12 (30-42), με τον προπονητή των αντιπάλων να καλεί απεγνωσμένα τάιμ άουτ. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, με Στρέλνιεκς να δίνει λύσεις τόσο σε δίποντα όσο και τρίποντα (40-49).

Το χρονόμετρο έδειχνε 2’20” πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, η «ένωση» βρήκε στόχο με σουτ τριών πόντων από τον Μάντσεν, και το σκορ έφτασε στο -6 (43-49). Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Καρσίγιακα να κρατάει τη μικρή διαφορά +6 (50-56), και την ΑΕΚ να δηλώνει «παρούσα».

Με σερί 5-0 οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο, και έφτασαν το ματς στον πόντο (55-56). Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο ματς με σουτ από τα 7,25 του Μπράουν, που έκανε το (60-62). Όσο παιρνούσαν τα λεπτά, η ελληνική ομάδα άνοιγε κι άλλο το ματς, με την άμυνα πλέον να παίρνει φωτιά και τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +6 (70-64), με καταπληκτικό Μίτσελ.

Στα 2:30 λεπτά πριν το τέλος με πρωταγωνιστή ξανά τον Μίτσελ (24 πόντους, 14 ριμπάουντ), η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά στο +7 (74-67). Με αυτοπεποίθηση οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη ένα τρίποντο, αυτή τη φορά με τον Ουίλιαμς και το σκορ έγραψε (77-68). Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ κοντά να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση με ολική ανατροπή (από το -25), και το κατάφερε. Το μόνο που κέρδισε η Καρσίγιακα στα τελευταία λεπτά ήταν 3 βολές, στις οποίες ευστόχησε στις 2 μαζεύοντας τη διαφορά στο –5 (78-72). Έτσι το ματς τελείωσε στο 80-72 και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα play in του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 24-40, 50-56, 80-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …