Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ζιάγκος και Καλαμπόκης στις Εθνικές Ομάδες U18 και U16

Ζιάγκος και Καλαμπόκης στις Εθνικές Ομάδες U18 και U16

ziagkos kalabakos

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Γιάννης Καλαμπόκης θα αναλάβουν τα ηνία της Εθνικής Εφήβων και της Εθνικής Παίδων αντίστοιχα. Οι δύο προπονητές θα καθοδηγήσουν τις δύο ομάδες στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2023.

Αναλυτικά:

«Ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι οι προπονητές που θα αναλάβουν την Εθνική Εφήβων και την Εθνική Παίδων αντίστοιχα ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στα οποία θα πάρουν μέρος το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ζιάγκος δεν είναι καινούριος στην άκρη του πάγκου «μικρής» εθνικής ομάδας, αφού πέρυσι είχε τα ηνία της Εθνικής Παίδων, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, τερματίζοντας στην 4η θέση. Φέτος, θα… προχωρήσει ηλικιακά και θα αναλάβει την Εθνική Εφήβων.

Ο Καλαμπόκης έχει θητεία στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών και αναλαμβάνει για πρώτη φορά πρώτος προπονητής σε μια από τις εθνικές ομάδες νέων με την ανάληψη της Εθνικής Παίδων.

Ποιος είναι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος (14.03.1976) γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και κάτοχος Master (MSc) Προπονητικής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Άσκησης» του ίδιου τμήματος. Η προπονητική του καριέρα άρχισε ενώ ακόμη ήταν στο 2ο έτος των σπουδών του και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, όπου εργάστηκε για χρόνια σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, στην οποία συνέχισε ως βοηθός και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας Ανδρών μέχρι αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της ομάδας Ανδρών της ΑΕΚ το 2012 με την οποία επέστρεψε στην Α2. Την ίδια σεζόν κατέκτησε και το πρωτάθλημα Β’ ΕΣΚΑΝΑ με την Ένωση Νέας Περάμου. Το 2013 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 με την ΑΕΚ με την ομάδα να επιστρέφει στην BasketLeague.

H συνέχεια γράφτηκε στον Πανιώνιο, συνεργάστηκε με το ACS Athens με το οποίο κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων, έδωσε τα χέρια με την Αλ Ριάντι στο Λίβανο, με την οποία ως βοηθός πανηγύρισε το πρωτάθλημα και το FIBA Champions Cup Ασίας, επέστρεψε στον Πανιώνιο και τη σκυτάλη πήρε το Ρέθυμνο, ο Ηρακλής και η Vasas της Ουγγαρίας με την οποία κατέκτησε το Hepp Cup, πριν μπουν στη ζωή του οι «μικρές» εθνικές ομάδες και η συνεργασία με την ΕΟΚ.

Ποιος είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ

Ο Γιάννης Καλαμπόκης (15.08.1978) γεννήθηκε στην Αθήνα και τον γνωρίσαμε πολύ καλά αρχικά ως παίκτη. Με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία. Έχει αγωνιστεί στο Παλαιό Φάληρο, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την Μπενετόν Τρεβίζο, τον Πανιώνιο, τον Ίκαρο, την Άλμπα Βερολίνου, τον Κολοσσό Ρόδου και το Ρέθυμνο.

Έχει διατελέσει αθλητικός διευθυντής στις Ακαδημίες Νέων του Πανιωνίου και προπονητής στην ομάδα Εφήβων του συλλόγου (2016-17), όπως και αυτής του Περιστερίου μία χρονιά αργότερα. Στο Περιστέρι ήταν και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας Ανδρών σε δύο διαφορετικές σεζόν, θέση που είχε και στο πρωτάθλημα Κίνας για την Ζειγιάνγκ Γκουάνγκσα Λάιονς. Την περίοδο 2020-21 ήταν προπονητής της Δάφνης Δαφνίου. Στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών εντάχθηκε το 2017 και ήταν παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…