Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Αρμάνι 71-62 (vid)

Ζαλγκίρις – Αρμάνι 71-62 (vid)

Ζαλγκίρις

Διατήρησε το αήττητο στην έδρα της η Ζαλγκίρις.

Η Ζαλγκίρις σε ένα κατάμεστο γήπεδο στο Κάουνας, νίκησε την Αρμάνι (71-62) και έφτασε στο 5-3, έπειτα από την ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Το ματς μπορεί να μην ήταν πλούσιο σε θέαμα στο μεγαλύτερο μέρος του, στην τελευταία περίοδο όμως η Αρμάνι έκανε ένα ξέσπασμα, προσπάθησε αλλά αυτό δεν έφτανε να της δώσει και τη νίκη, με αποτέλεσμα να μείνει στο 3-5.

Στην αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες ήταν μουδιασμένες και τη λύση την έδωσε ο Μπραζντέικις, με σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ και ο Σμιτς στη συνέχεια έκανε το 7-0 στο 4’. Το πρώτο καλάθι για τους φιλοξενούμενους Ιταλούς, το πέτυχε ο Τόμας (7-2), με την ομάδα του να έχει 0/6 έως εκείνο το σημείο. Ο Πάνγκος μείωσε και έκανε το 10-9, η Ζαλγκίρις όμως διατήρησε το προβάδισμα και με 4 διαδοχικούς πόντους έκλεισε το δεκάλεπτο στο 16-11.

Στη δεύτερη περίοδο ο Λεκαβίτσιους με δικές του πρωτοβουλίες έκανε το 19-11, ενώ για την Αρμάνι ο Ντέιβις με επιθετικές ενέργειες μείωσε σε 19-15. Απέμενε 1,30’ για το τέλος του ημιχρόνου και το ματς είχε εξελιχθεί σε προσωπική υπόθεση των Πάνγκος και Έβανς, ενώ με καλάθι του Σμιτς διαμορφώθηκε το 34-24.

Στην επανάληψη η Αρμάνι με τον Χολ και τον Τόμας προσπάθησε να κρατήσει επαφή και να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά ο Έβανς είχε άλλα σχέδια. Με πέντε δικούς του πόντους έγινε το 41-28. Δύο λεπτά πριν το τέλος και της τρίτης περιόδου η Αρμάνι κυρίως με σουτ από την περιφέρεια έμεινε μέσα στο παιχνίδι, ενώ με τρίποντο ο Μήτρου-Λονγκ έκανε το 47-39.

Στην τέταρτη περίοδο ο Μήτρου-Λονγκ είχε ζεσταθεί, το ίδιο και ο Αλβίτι και μείωσαν στο 50-45. Η Ζαλγκίρις φαινόταν λίγο… θολωμένη, η Αρμάνι προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αλλά δεν είχε υπολογίσει στον Μπραζντέικις και στον Μπουτκεβίτσιους οι οποίοι βοήθησαν τους Λιθουανούς να αλλάξουν ρυθμό. Η Αρμάνι έκανε μια τελευταία προσπάθεια αλλά το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των Λιθουανών, που έφτασαν στο τελικό 71-62.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-24, 49-39, 71-62.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…