Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους – Εφές 80-85 (vid)

Βίρτους – Εφές 80-85 (vid)

Μπομπουά Εφές

Η Εφές απέδρασε από την Μπολόνια σε ένα ματς με μεγάλη ένταση.

Η Εφές θέλησε να βάλει δύσκολα στον εαυτό της και κινδύνεψε να κάνει ντέρμπι ένα ματς στο οποίο είχε πάρει διαφορά +16. Αρνητικός παράγοντας ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ έπειτα από επίθεση στον διαιτητή σε ένα σημείο όπου η ομάδα του είχε μειώσει στο σκορ.

Για την Εφές ξεχώρισε για ένα ακόμα ματς ο Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος πέτυχε και το καθοριστικό παιχνίδι της νίκης, ενώ ο Βασίλιε Μίσιτς είχε μια κακή βραδιά.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς, αλλά όχι την ίδια επίδοση στα τρίποντα. Η Βίρτους είχε 68% στα δίποντα και μόνο 2/14 τρίποντα, κάτι που εξηγεί και το 18-19 του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γουίλ Κλάιμπερν πήρε την Εφές στην πλάτη του, τελείωνε κάθε φάση απ΄΄ο κοντινή απόσταση, αλλά και πάλι η Εφές δεν κατάφερε να εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας. Το δεκάλεπτο έκλεισε 34-40.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με πολύ καλύτερα ποσοστά στο μακρινό σουτ και έφυγε με +11 (47-61 στο 26:30’). Από εκείνο το σημείο όμως και μετά οι Τούρκοι υπέπεσαν σε σειρά λαθών, οι Ιταλοί όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν (53-63 3η περίοδος).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Βίρτους με τους Οτζελέγε και Μίκι προσπάθησε να αντεπιτεθεί και σε κάποιο βαθμό το κατάφερε (58-64, 31:30). Η Εφές όμως ήταν συγκεντρωμένη και με τρεις διαδοχικές εύστοχες επιθέσεις ξέφυγε ξανά με +10 (64-74, 34’). Τη στιγμή που η Βίρτους προσπαθούσε να κάνει την τελευταία της προσπάθεια για να διεκδικήσει τη νίκη, ο Μίλος Τεόντοσιτς τα έκανε… μύλο. Έχασε την μπάλα, «αγκάλιασε» το πόδι του Μ’ Μπαγιέ χρεώθηκε με φάουλ το οποίο αμφισβήτησε και αντέδρασε απρεπώς με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή για να ακολουθήσει και η αποβολή του καθώς απώθησε βίαια τον πρώτο διαιτητή (σ. σ. Νταμίρ Γιαβόρ).

Η Εφές ήταν εύστοχη στις τρεις βολές και το παιχνίδι στο 38:30 ήταν 76-77. Σε ένα από τα χειρότερα βράδια του στη διοργάνωση ο Μίσιτς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και διατηρούσε τη Βίρτους στο παιχνίδι. Ευτυχώς όμως υπήρχε και ο Κλάιμπερν. Ευστόχησε σε τρίποντο έκανε το 76-80, μέσα σε αρκετή ένταση για σφύριγμα υπέρ του Μίσιτς. Το τελικό 80-85 διαμορφώθηκε έπειτα από θρίλερ και πολλά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 34-40, 53-63, 80-85

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…