Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Μονακό 89-84 (vid)

Βαλένθια – Μονακό 89-84 (vid)

Η Βαλένθια νίκησε τη Μονακό

Ήταν να μην πάρει φόρα η Βαλένθια.

Το «διπλό» στο ΣΕΦ φαίνεται πως ήταν η… σπίθα, για να ανάψει η φλόγα κι η Βαλένθια να εγείρει απαιτήσεις. Η Μονακό ήταν καθέτως ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μισό έχασαν για μεγάλο διάστημα την επαφή με το καλάθι και το 89-84 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, παρότι ποτέ δεν άνοιξε ιδιαιτέρως η ψαλίδα.

Με τον Τζόουνς να είναι ο απόλυτος ηγέτης, τον Χάρπερ να συνδράμει στην επίθεση (με πολλά καταγεγραμμένα λάθη), τον Ουέμπ και τον Αροστέγκι (εξαφάνισε τον Τζέιμς) θετικούς, αλλά και πολλή δουλειά στην άμυνα, η Βαλένθια ένιωσε έντονη τη γαλλική αντίσταση στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Εξαιρουμένου του Λόιντ, όλοι οι υπόλοιποι έχασαν στο τρίτο δεκάλεπτο την επιθετική τους πυξίδα, όχι και την επαφή με τη Βαλένθια. Ο Οκόμπο ήταν… χαμένος στη μετάφραση, ο Τζέιμς πολύ χαμηλά για τα δικά του στάνταρ. Όμως, ο Οκόμπο ήταν αυτός που με περιπετειώδες τρίποντο μείωσε σε 69-63 κι έβαλε ξανά τη Μονακό στη διεκδίκηση της νίκης και στη συνέχεια με 1/2 βολές έκανε ακόμα πιο έντονη την παρουσία των φιλοξενούμενων.

Η Μονακό ακόμα σουτάρει βολές

Η Βαλένθια είχε επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο ματς, για να το χάσει μέσα από τα χέρια της (73-64). Οι διαιτητές σφύριζαν πολύ, χάλασαν τον ρυθμό κι οι παίκτες πήγαν στη ρουτίνα των βολών. Οι Γάλλοι μείωσαν σε 73-70, έχοντας 5/20 τρίποντα, αλλά ο Οκόμπο με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα, τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Η Βαλένθια προηγήθηκε εκ νέου κι ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα γαλλικά τρίποντα (σε μία φάση) στον βρόντο, για να δείξει ο Τζόουνς πώς πρέπει να σουτάρει κανείς από την περίμετρο και να δώσει αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του (78-73).

Ο Τζέιμς ήταν εκτός αγώνα κι ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος της Μονακό. Ο Λόιντ με 2/2 βολές μείωσε στους τρεις (78-75), ο Ουέμπ πήρε το πιο κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ της βραδιάς και το μετέτρεψε σε καλάθι. Μία σου και μία μου μέχρι τα 30.9’’ πριν το τέλος και το σκορ έγινε 84-81. Η στατιστική έδειχνε 38-16 βολές για τους Μονεγάσκους!

Ο Ουέμπ τιμώρησε με τρίποντο τους πλούσιους Γάλλους κι έδωσε στη Βαλένθια τη νίκη, καθώς όσες βολές κι αν έδιναν οι διαιτητές δεν ήταν αρκετές για τη Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-40, 64-54, 89-84.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/ play outs

Πήρε προβάδισμα ο  Ηρακλής. Δείτε τα αποτελέσματα των play off/ play out. Ο Ηρακλής επικρά…