Κεντρική Ασίστ Shadow Τζόσια Τζόνσον: Ένα αστέρι γεννιέται…

Τζόσια Τζόνσον: Ένα αστέρι γεννιέται…

Τζόσια Τζόνσον

Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ανατροφή, τις οικονομικές ή σωματικές τους ικανότητες. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα φάνηκε στο Moore Middle School στο Λούισβιλ των ΗΠΑ. Ο Τζόσια Τζόνσον γεννήθηκε χωρίς πόδια. Ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει το μπασκετικό του όνειρο.

Όχι μόνο παίζει μπάσκετ τακτικά, αλλά έκανε και την ομάδα μπάσκετ του γυμνασίου. Επιπλέον, πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην αρχική πεντάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

«Είναι κάτι που έπρεπε να κάνω. Δεν θέλω να με αμφισβητείς γιατί δεν έχω πόδια. Θέλω να σου δείξω ότι είμαι εξίσου άνθρωπος με εσένα, είμαι το ίδιο καλός με εσένα αν όχι καλύτερος από σένα. Έκανα σαν να μην ήμουν ενθουσιασμένος μπροστά στον προπονητή. Όταν πήγα στο γυμναστήριο, ήμουν ενθουσιασμένος» είπε ο Τζόσια Τζόνσον στο WLKY News..

 «Εμφανίζεται κάθε μέρα. Αν πρέπει να κάνουμε σπριντ ή κάτι τέτοιο, θα τα έτρεχε επίσης. Είναι πολύ συναρπαστικό να τον βλέπεις να βγαίνει εκεί έξω και να προσπαθεί να κάνει ό,τι προσπαθούν να κάνουν» είπε ο επικεφαλής προπονητής Daquan Boyd.

Οι συμπαίκτες του συμφωνούν επίσης ότι, παρόλο που ο φίλος τους είναι σωματικά περιορισμένος, το αναπληρώνει με άλλους τρόπους.

“Έχει βελτιώσει την αυτοπεποίθησή μου ως παίκτη και ως άτομο εκτός και εντός γηπέδου. Δεν τον νοιάζει τι λέει κανένας άλλος. Είναι αυτός και δεν τον νοιάζει”, είπε ο συμπαίκτης του Τζόσια Τζόνσον, Μαλακέι Λάβλες.

“Μπορεί να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους. Μην σκέφτεσαι μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις κάτι που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορείς πάντα να επιδιώξεις αυτό που θέλεις στη ζωή”, πρόσθεσε ο συμπαίκτης του Dexter McAtee.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…