Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τριαντάφυλλος: «Υψηλός βαθμός δυσκολίας κόντρα στο Βέλγιο»

Τριαντάφυλλος: «Υψηλός βαθμός δυσκολίας κόντρα στο Βέλγιο»

triantafyl

Το Βέλγιο αντιμετωπίζει η Εθνική Ελλάδος στο Μονς (14/11, 21:30).

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Στέφανος Τριαντάφυλλος στις δηλώσεις του μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις:

«Ο βαθμός δυσκολίας του Βελγίου είναι πολύ υψηλός, με κυριότερο λόγο το γεγονός ότι αποτελεί κατά ένα ποσοστό 90% την ίδια ακριβώς ομάδα που αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ πριν από λίγους μήνες. Πέρα από τον Vanwijn, που δεν ενίσχυσε την ομάδα για να ξεκουραστεί, η υπόλοιποι παίκτες είναι οι ίδιοι που έφτασαν στους “16” του Ευρωμπάσκετ και πέτυχαν σημαντικές νίκες όπως απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανία. Έχουν συνοχή και συνέχεια, με άλλα λόγια, διαθέτοντας παράλληλα τον ίδιο προπονητή για 4 χρόνια, ο οποίος μάλιστα δουλεύει σε ομάδες του Βελγίου από το 2008.

Αγωνιστικά θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε μια “παιγμένη” ομάδα, που έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς. Βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στους βασικούς δημιουργούς: Lecompte, Obasohan, Tabu, αλλά και τον Akyazili που είναι ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ. Αυτοί οι γκαρντ είναι που τραβούν το σκορ, αξιοποιούν τον πολύ καλό roller Bako αλλά και τους πολύ καλούς σουτέρ που διαθέτουν στο “3” και στο “4”. Διαθέτουν δύο παίκτες επιπέδου Euroleague (Bako, Obasohan), έμπειρους παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και αθλητικότητα στο 1/2. Η απουσία του Vanwijn τους αφαιρεί μέγεθος, καθώς έπαιζε αρκετά και στο “3”, οδηγώντας τους σε πιο ορθολογικά σχήματα με βασικό άξονα την pick-n-roll συνεργασία των δημιουργών με τον Bako».

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της Δευτέρας, διότι είμαστε μια πολύ διαφορετική ομάδα. Η άμυνας μας ήταν το κλειδί για εκείνη τη νίκη και στόχος μας είναι να επαναλάβουμε ένα αντίστοιχο παιχνίδι από πλευράς έντασης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Basket League: Το πανόραμα της 19ης αγωνιστικής

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της 19ης αγωνιστικής. Με σπουδαίες αναμετρήσεις συ…