Κεντρική Διεθνή Τέλος από την Εθνική Γαλλίας ο Ερτέλ

Τέλος από την Εθνική Γαλλίας ο Ερτέλ

Ερτέλ

«Έκοψαν» τον Τομά Ερτέλ από την Εθνική Γαλλίας λόγω της Ζενίτ.

Τέλος από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας αποτελεί ο Τομά Ερτέλ. Η γαλλική ομοσπονδία θεωρεί πως ο Ερτέλ δεν τη σεβάστηκε, έπειτα από την απόφασή του να υπογράψει στη Ζενίτ, και αυτή με τη σειρά της τον… τελείωσε. Ο Ερτέλ αγωνίστηκε στο πρόσφατο Eurobasket, και φέρεται πως είχε υπογράψει έγγραφο με το οποίο δεσμευόταν πως δεν θα συνεργαζοταν με ρωσική ομάδα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το τήρησε, συμφώνησε με τη Ζενίτ, και κάπως έτσι έκλεισε την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

«Ο Ερτέλ τελείωσε από την εθνική ομάδα», δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σιουτά, πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας και στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστούν ξανά στους «μπλε» οι Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Λουί Λαμπιρί, αν και αμφότεροι αγωνίζονται σε ρωσικούς συλλόγους.

O πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λιβιό Ζαν-Σαρλ υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Λουί Λαμπιρί φέτος φορά για πρώτη χρονιά στην καριέρα του τη φανέλα της Ούνιξ Καζάν.

Ο Σιουτά εξήγησε τον λόγο που η γαλλική ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να κληθούν οι δύο τελευταίοι στην εθνική ανδρών: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπιρί που παίζουν στη Ρωσία, καθώς δεν είχαν υπογράψει το έγγραφο. Όμως, ο Ερτέλ γνώριζε την κατάσταση και δεν τήρησε την υποχρέωσή του. Για εμένα δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…