Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 88-85 (vid)

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 88-85 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπολόνια

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με την Μπολόνια.

Πέρασε από 40 κύματα, προβλημάτισε και προβληματίστηκε, βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στο καναβάτσο, όμως ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπολόνια στην παράταση (88-83) και ξόρκισε -προσωρινά έστω- τους δαίμονές του.

Περιμέναμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει με το… μαχαίρι στα δόντια, θέλοντας να βγάλει αντίδραση, να αλλάξει την εικόνα του και το 6-3 μας… ξεγέλασε. Η Μπολόνια έτρεξε σερί 12-0, με μπροστάρη τον Χάκετ (6-15) κι ανέβηκε στο 7-19. Κακή άμυνα, χειρότερη (στατική) επίθεση, 3/15 σουτ και τέλος δεκαλέπτου στο 12-21, συνοδεία αποδοκιμασιών. Εφιάλτης!…

Χειρότερο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να περιμένει, ακόμα κι ο πιο απαισιόδοξος, που πήγε στο ΟΑΚΑ. Όταν το ματς πήγε σε «νταμπλ σκορ» (12-24) κόσμος άρχισε να ιδρώνει, αλλά ο Παναθηναϊκός κάλυψε γρήγορα τη μισή διαδρομή (17-24) και μάζεψε τη ζημιά (24-28 και 28-30), έχοντας τον Ουόλτερς στους 10 πόντους, όσους κι ο Ζαϊτέ, από την άλλη πλευρά.

Ο Γκουντάιντις έκανε πολύ καλή δουλειά, σαφώς καλύτερη από τον Παπαγιάννη, αλλά κάθε φορά που πλησίαζε ο Παναθηναϊκός, η Μπολόνια έβρισκε τρόπο να ανοίγει την ψαλίδα. Με τον Λούντμπεργκ να πυροβολεί ανενόχλητος η διαφορά πήγε στο -6 (35-41), για να λήξει το ημίχρονο 38-41.

Σε 3.5 λεπτά άλλαξαν όλα

Ο Παναθηναϊκός παρέμενε υποτονικός, δέχθηκε δύο καλάθια (38-45), αλλά αμέσως αντέδρασε και μείωσε στο σουτ (43-45). Χάθηκε ξανά (45-53) κι αίφνης σε 3.5 λεπτά οι «πράσινοι» εμφάνισαν άλλο πρόσωπο, αλλάζοντας τη ροή του αγώνα.

Με σερί 17-2, αφού πρώτα προηγήθηκαν 56-55, πήγαν στο 62-55 και τέλειωσαν το δεκάλεπτο με 67-62. Εντυπωσιακό όχι μόνο το άθροισμα των 29 πόντων, αλλά και ότι προήλθαν από τρεις παίκτες (Λι, Ουίλιαμς κι Ουόλτερς), με τον τελευταίο να είναι ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι.

Πλέον, είχε και το ψυχολογικό προβάδισμα, έλεγξε τον ρυθμό κι άρχισε να παίζει καλή άμυνα. Χωρίς να είναι καλός επιθετικά, ο Παναθηναϊκός κράτησε για τρία λεπτά άποντους τους Ιταλούς, που ένιωσαν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Η διαφορά, πάντως, δεν επέτρεπε πρόωρο εφησυχασμό, έπρεπε να συνεχιστεί η καλή δουλειά.

Το ματς στην παράταση

Δύο λεπτά πριν τη λήξη η διαφορά ήταν οριακή (74-73). Ο Μπέικον έκανε κακή επιλογή (δεν ήταν σε καλή βραδιά), ο Λι έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Κορτινιέ κι άφησε έξι δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο. Ο Σκαριόλο πήρε τάιμ άουτ και στο special που σχεδίασε, ο Τεόντοσιτς πήρε την μπάλα και με το σώμα του σε παράλληλη τροχιά με το καλάθι, πέτυχε τρίποντο… μαχαιριά στην καρδιά (74-76, 1.22’’ πριν τη λήξη).

Αργή επίθεση, άστοχο τρίποντο από τον Μπέικον κι ο Ζαϊτέ έχασε… πέναλτι. Έμειναν 24’’, μετά το φάουλ του Χάκετ στον Λι κι οι Ιταλοί είχαν άλλο ένα να δώσουν, πριν οδηγήσουν τους «πράσινους» στη γραμμή των βολών. Δεν το αξιοποίησαν κι ο Λι ισοφάρισε 11.6’’ πριν το φινάλε (76-76). Το δεύτερο λάθος της Μπολόνια (καλοδεχούμενο) μετά το άστοχο σουτ του Ζαϊτέ (είχε «νταμπλ νταμπλ», αλλά δεν «τέλειωσε», ενώ μπορούσε το παιχνίδι).

Μία άμυνα για να πάει το ματς στην παράταση ήθελε ο Παναθηναϊκός. Άστοχο το τρίποντο του Τεόντοσιτς, ο Λι πέταξε την μπάλα πίσω από το κέντρο και βρήκε στεφάνι. Άλλα πέντε λεπτά αγωνίας…

Ο Λούντμπεργκ με ασίστ έδωσε στον Ζαϊτέ τη δυνατότητα να ανοίξει τον λογαριασμό στην παράταση. Νωρίτερα ο Μπέικον έκανε μια τρύπα στο νερό. Ευτυχώς για τους «πράσινους» ο Ουίλιαμς έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πέτυχε καλάθι και πήρε και το φάουλ, έχασε όμως τη βολή κι οι δύο ομάδες έμειναν στην απόλυτη ισορροπία (78-78).

Τρία δευτερόλεπτα χρέωσαν οι διαιτητές τον Ζαϊτέ, κακό σουτ τριών πόντων από τον Πονίτκα, «στοπ» του Γκουντάιτις στον Λούντμπεργκ, η μπάλα ήταν βαριά, όχι για τον Γκουντάιτις, που έδωσε προβάδισμα (80-78). Ο Λι έκανε το 4ο φάουλ του, ο Ζαϊτέ πήγε στις βολές κι ισοφάρισε (80-80).

Άστοχο τρίποντο από τον Ουόλτερς, κακό τρίποντο από τους Ιταλούς κι 1.30’’ για τη λήξη. Λάθος του Λι στην επίθεση κι ο Χάκετ στο 1.02’’ πριν το τέλος έδωσε αέρα τριών πόντων στην Μπολόνια (80-83). Ήταν η στιγμή να «μιλήσει» ο πολύ κακός Μπέικον, ο οποίος πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα μετά το τάιμ άουτ. Πέτυχε και τη βολή και ξανά στα ίσα (83-83).

Αφύλακτη διάβαση η άμυνα του Παναθηναϊκού κι ο Λούντμπεργκ πέτυχε το καλάθι. Ο Ουίλιαμς στα 16.2’’ πέτυχε τρίποντο (86-85), από ασίστ του Λι, ύστερα από ποικιλία του Μπέικον και εμπλοκή στη φάση του Παπαγιάννη, που έσωσε τη σημαντικότερη κατοχή του αγώνα.

Μία άμυνα για τη νίκη. Ξανά αφύλακτη διάβαση η άμυνα, ο Λούντμπεργκ πήρε φόρα και χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στα 8’’ (πολύ σωστό σφύριγμα), που απώθησε τον Ουίλιαμς. Φάουλ στον Μπέικον στα 6.8’’ και 2/2 βολές. Το σουτ του Τεόντοσιτς ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία (απλά πέταξε την μπάλα).

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76, 88-85.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…