Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 98-83 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 98-83 (vid)

Μπέικον, Παναθηναϊκός - Μπασκόνια

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σκηνές από τα προσεχώς…

Περίμεναν καιρό οι φίλοι του «τριφυλλιού», για να δουν την ομάδα τους να παίζει μπάσκετ. Το έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Μπασκόνια. Η νίκη με 98-83 ήρθε να σφραγίσει το καλύτερο -μέχρι στιγμής- παιχνίδι της ομάδας του Ράντονιτς, που έβγαλε αντίδραση, που φώναξε «παρών».

Για να νικήσεις την Μπασκόνια πρέπει να αποδιοργανώσεις την επίθεσή της, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός το συνειδητοποίησε στα πρώτα λεπτά, όταν βρέθηκε να χάνει με διπλό σκορ (6-12). Ήταν η στιγμή να αυξήσει τα επίπεδα της αμυντικής του έντασης κι η ανταμοιβή ήταν ένα σερί 11-0, που άλλαξε τα -ως εκείνο το σημείο- δεδομένα του αγώνα (17-12).

Με κορυφαίο στο πρώτο δεκάλεπτο τον Ουίλιαμς, με υπομονή στην επίθεση και καλές επιλογές, έφτασε στο 20-14, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 22-18, αλλά και δύο φάουλ από τους Ουόλτερς και Πονίτκα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Χάουαρντ πιστοποίησε ότι δεν πρέπει να μένει δευτερόλεπτο ελεύθερος και με τρίποντο ισοφάρισε (25-25). Οι Βάσκοι ξέφυγαν με έξι (30-36), εκμεταλλευόμενοι κάποιες μικρές κακές στιγμές και παρότι ο Παναθηναϊκός μείωσε (33-36) το ημίχρονο τέλειωσε με 38-43 και τους «πράσινους» να είναι για τα καλά στο κόλπο.

Παναθηναϊκός: Το επιθετικό δίδυμο

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έχει δύο σταθερούς επιθετικούς πόλους, τον Μπέικον και τον Ουίλιαμς. Ήταν αυτοί που μετέτρεψαν το 40-45 σε 47-45, με σερί 7-0, αυτοί που απορρόφησαν τη δράση του Χάουαρντ, αυτοί που κάλυψαν την έλλειψη προσοχής του Ουόλτερς. Κι όταν ο Αμερικανός πέτυχε καλάθι και φάουλ (53-48), παίρνοντας μαζί το τρίτο φάουλ του Χάουαρντ, είχαν αναστρέψει πλήρως την κατάσταση.

Η μεγάλη στιγμή του αγώνα ήταν στο 4.23’’ πριν το τέλος, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να παίρνει το επιθετικό φάουλ του Χάουαρντ και να τον στέλνει με τέσσερα φάουλ στον πάγκο. Ο Λι με πέντε πόντους έδωσε αέρα έξι στην ομάδα του (58-52) και θα μπορούσε να τους κάνει οκτώ (τους ατομικούς), αν μετά το κλέψιμο που έκανε, ευστοχούσε στο τρίποντο στον αιφνιδιασμό.

«Αιχμάλωτοι» του Ουόλτερς

Μια ασίστ, ένα κλέψιμο στη σέντρα κι ένα λέι απ, έκαναν τον Ουόλτερς πρωταγωνιστή της πρώτης διψήφιας διαφοράς. Ο Παναθηναϊκός με 62-52 έμοιαζε να βάζει σε σειρά τα πράγματα. Η Μπασκόνια μείωσε σε 65-59, όμως το buzzer του Γκριγκόνις, έδωσε αέρα στην ομάδα του Ράντονιτς, για να πάει με προίκα οκτώ πόντων στον τελευταίο γύρο (67-59).

Ήταν ίσως η πρώτη φορά φέτος, που ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς παίκτες στη φιλοσοφία του αγώνα. Ο Γκριγκόνις, ακολούθησε Ουόλτερς (εξαιρετικός στην τρίτη περίοδο) και Λι, που ακολούθησαν τους Ουίλιαμς και Μπέικον, ο Παπαγιάννης ήταν διπλός σε πόντους και ριμπάουντ από νωρίς, τη στιγμή που η Μπασκόνια δεν είχε σε σπουδαία βραδιά τον Χένρι κι ελαχίστως ουσιαστικό τον Τόμπσον. Μοναδική παραφωνία ήταν ο Γκουντάιτις, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του.

Παρόλα αυτά η διαφορά δεν άνοιξε, οι Βάσκοι μείωσαν σε 71-65, θυμίζοντας στους «πράσινους» το απαγορευτικό στη χαλάρωση. Ο Γκριγκόνις έγινε πρωταγωνιστής, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +11 (77-66) κι όλοι περίμεναν τη συνθηκολόγηση της Μπασκόνια.

Όχι πως τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ κι έφτασε χωρίς καρδιοχτύπια στη νίκη. Και μάλιστα πηγαίνοντας πολύ ψηλά το σκορ, άλλη μια ένδειξη της εξαιρετικής βραδιάς του.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…