Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Άλμπα 86-76 (vid)

Ολυμπιακός – Άλμπα 86-76 (vid)

Ολυμπιακός – Άλμπα, Μπολομπόι

Ο Ολυμπιακός είχε… τέσσερις σωματοφύλακες!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να κλείσει το ροτέισον, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα σε όλους, ότι κανείς δεν παίζει χατιρικά και πως όλοι πρέπει να προσπαθούν ως το τέλος. Μπορούσε να το κάνει, καθώς τέσσερις παίκτες έκαναν… όργια κι ο Ολυμπιακός νίκησε (πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ) με 86-76 την Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με την Άλμπα, όπως είχε τελειώσει το ματς στο Τελ Αβίβ. Ο Κουμάντζε έκανε απίστευτο… μπούλιγνκ, ακόμα και στον Φαλ, το τρίποντο ήταν ασταθής τρόπος έκφρασης, η άμυνα στο early transition των Γερμανών κακή. Μόνο ο Σάσα Βεζένκοφ είχε πρόσβαση στο αντίπαλο καλάθι κι έτσι άρχισε η καταμέτρηση.

Το αρχικό 5-2 έγινε 11-10 και με σερί 6-0 της Άλμπα 11-16 και 13-19, για να κλείσει κάπως την ψαλίδα ο Παπανικολάου με τρίποντο και να τελειώσει η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 18-21 (10 πόντους ο Βεζένκοφ.

Αμερικάνικη βοήθεια από τον πάγκο

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ρόλους. Ο Ουόκαπ δεν ήταν τόσο καλός στο μπροστά μέρος του γηπέδου κι ο Σλούκας μπήκε να βάλει τάξη. Αυτό το περιμέναμε. Αυτό, που δεν ήταν κατ’ ανάγκη σε ημερήσια διάταξη, ήταν η έκρηξη του Μπολομπόι. Μπήκε στο ματς, κέρδισε αντιαθλητικό του Λάμερς, αλλά πέταξε στα σκουπίδια τις δύο βολές.

Ο Βεζένκοφ είχε 14 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ. Χρειάζονταν κάποιος να πάρει το βάρος κι ο Μπολομπόι προσφέρθηκε. Με 3/3 δίποντα κι 1/1 τρίποντο, αξιοποίησε στο έπακρο τις ασίστ, που αφειδώς μοίραζε ο Σλούκας (τέλειωσε το ημίχρονο με 6 πόντους κι 6 ασίστ).

Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 10-0, φτάνοντας τη διαφορά στο 37-31, αλλά η επιστροφή του Κουμάντζε «χάλασε» το μυαλό των «ερυθρόλευκων». Με 7-0 σερί η Άλμπα μπήκε μπροστά, για να λήξει το ημίχρονο 39-38 υπέρ των γηπεδούχων. Θα μπορούσε να είναι κατά δύο πόντους μεγαλύτερο το προβάδισμα, αν ο Κάνααν, που ξεκίνησε με τρίποντο και πολύ καλή αμυντική λειτουργία, δεν έχανε… πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός βρήκε κακό μπελά

Ο ΜακΚίσικ θέλησε να δικαιώσει τον κόουτς Μπαρτζώκα, που όχι μόνο του έδωσε θέση στο βασικό σχήμα, αλλά τον χρησιμοποίησε και στο δεύτερο ημίχρονο. Κλέψιμο, ενέργεια, καλάθι και φάουλ, αλλά θέλησε να μιμηθεί την αφέλεια του Κάνααν στην προηγούμενη αναμέτρηση με τη Μακάμπι. Αν και τον άφησε ο προπονητής του, παρότι είχε τρία φάουλ, δέχθηκε τεχνική ποινή και πήγε στο βάθος του πάγκου, να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της βραδιάς.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 46-38, αλλά με 3/3 βολές η Άλμπα επέστρεψε (μετά το «ταυ» υπήρξε φάουλ ανακάλυψη στον Φαλ) και μείωσε με τον Σίκμα στο καλάθι (46-44). Πάλι πήρε αέρα έξι πόντων ο Ολυμπιακός, αλλά ξανά μείωσε με τρίποντο ο Σμιθ, για να τελειώσει η τρίτη περίοδος με 61-59. Κακός μπελάς μάς βρήκε…

«Ραψωδία» Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός είχε τον Βεζένκοφ σε φοβερή βραδιά, τον Σλούκα να καταρρίπτει ρεκόρ και να «ταΐζει» τους συμπαίκτες του, τον Μπολομπόι να είναι εξόχως επιδραστικός, αλλά και φοβερό και τρομερό τον Παπανικολάου, που έκανε τα πάντα. Έπαιζε άμυνες, μάζευε ριμπάουντ, έβαζε καλάθια, ξεκολλούσε την ομάδα του.

Κάπως έτσι το 61-61 έγινε 66-61 (Μπολομπόι και Παπανικολάου οι δράστες), 70-63, αλλά η Άλμπα δεν ξεκολλούσε. Τρίποντο του Λο, κάρφωμα του Κουμάντζε και στο 5.24’’ το σκορ έγινε 70-68. Κανείς δεν ήθελε να τραβήξει από τη βιντεοθήκη… θρίλερ για να δει. Λαρεντζάκης και Παπανικολάου έκαναν το 77-68, οι Γερμανοί μείωσαν στο 37’ σε 77-72, αλλά ως εκεί ήταν.

Ο αρχηγός έδωσε τη χαριστική βολή (80-72) με τρίποντο, ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στο διψήφιο (82-72) και την κράτησε εκεί ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-38,, 61-59, 86-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…