Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει το μπρος-πίσω του Απόλλωνα (vid)

Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει το μπρος-πίσω του Απόλλωνα (vid)

Γκόντας, Άρης – Απόλλων Πατρών, Προγνωστικά

Τι λέει ο Σπύρος Γκόντας για το μπρος-πίσω του Απόλλωνα.

Στόχος μας δεν είναι μόνο να αναλύουμε φάσεις, οι οποίες έκριναν ένα αποτέλεσμα, ούτε να δείχνουμε με το δάχτυλο τα όποια διαιτητικά λάθη. Σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε τους κανονισμούς, μέσα από βιωματική εμπειρία και φυσικά την προσέγγιση, που διαιτητές υψηλού επιπέδου, όπως ο Σπύρος Γκόντας, έχουν για τα πράγματα.

Η φάση, την οποία ζητήσαμε από τον πρώην διεθνή διαιτητή να σχολιάσει, έγινε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στον αγώνα Άρης – Απόλλων Πατρών. Το βίντεο μάς βοηθά να θυμηθούμε ξανά τι έγινε στο Αλεξάνδρειο, όπου ΔΕΝ σφυρίχτηκε μπρος-πίσω, σε βάρος των φιλοξενούμενων. Τι άποψη έχει γι’ αυτό ο κ. Γκόντας; Είναι σωστή η απόφαση των διαιτητών να αφήσουν να συνεχιστεί το παιχνίδι; Τον ρωτήσαμε και μας απάντησε:

«Είμαστε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στον αγώνα Άρης – Απόλλων Πατρών. Την μπάλα επαναφέρει παίκτης του Απόλλωνα για να «ζωντανέψει» το χρονόμετρο. Έχει δικαίωμα να δώσει πάσα σε συμπαίκτη του, τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω γήπεδο της ομάδας του» μας είπε ο κ. Γκόντας και διευκρίνισε:

«Αν δώσει πάσα σε συμπαίκτη του στο μπροστά γήπεδο και με κάποιο τρόπο η μπάλα γυρίσει στο πίσω γήπεδο, χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος, τότε έχει γίνει παράβαση μπρος-πίσω».

Γκόντας: Υπήρξε παράβαση

Συνεχίζει ο κ. Γκόντας, αναλύοντας τη φάση: «Εδώ ο παίκτης του Απόλλωνα, που κάνει την επαναφορά, δίνει πάσα στον συμπαίκτη του (Νο 3), ο οποίος βρίσκεται στο μπροστά γήπεδο της ομάδας του για το 2ο ημίχρονο.

Αυτός πηδάει (η θέση του παίκτη καθορίζεται από το σημείο που βρίσκεται την ώρα που πηδάει) από το μπροστά γήπεδο της ομάδας του και προσγειώνεται (αφού έχει πιάσει την μπάλα) με το αριστερό πόδι στο πίσω γήπεδο της ομάδας του και το δεξί πόδι στο μπροστά γήπεδο της ομάδας του.

Αυτή είναι μία παράβαση μπρος-πίσω, καθώς θεωρείται ότι -με βάση τα παραπάνω- η μπάλα γύρισε στο πίσω γήπεδο της ομάδας και υπαίτια είναι η ομάδα του Απόλλωνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …