Κεντρική Basket League Ο Μάντζαρης έγινε ο 9ος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Ο Μάντζαρης έγινε ο 9ος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Mantzaris 281122 B 1

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι μία από τις «παλιοσειρές» της Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο πριν από 13 χρόνια και «σκαρφαλώνει» διαρκώς στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της.

Μέσα από τον αγώνα του Ιωνικού με τον Απόλλωνα Carna έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Νίκο Χατζή. Ο διεθνής γκαρντ είχε δύο ασίστ στο ματς του κλειστού του Πλάτωνα και με αυτές έφτασε τις 927 ενώ ο Καλαματιανός γκαρντ είχε 925.

Σύντομα μάλιστα, ο Μάντζαρης θα κερδίσει άλλες δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού είναι πολύ κοντά στον Νίκο Μπουντούρη (933) και τον Άγγελο Κορωνιό (975). Βάζει δε πλώρη για τις 1.000, αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά έξι παίκτες στην ιστορία της Basket League.

Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε κάτι ακόμη αξιοσημείωτο σε στατιστικό επίπεδο για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο 32χρονος γκαρντ έκανε τάπα μετά από 62 αγώνες στην Basket League.  Η τελευταία φορά που σταμάτησε σουτ αντιπάλου του ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με τον Ολυμπιακό κόντρα στο Περιστέρι bwin.

Πέραν του επιτεύγματος του Μάντζαρη στις ασίστ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έμεινε με άδεια χέρια ούτε και σε αυτήν την αγωνιστική στο επίπεδο των προσωπικών επιτευγμάτων…

Με τους 17 πόντους του έγινε ο 12ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 3.600.

Με τα πέντε αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 1.112 και άφησε πίσω του τον Ουόλτερ Μπέρι που είχε 1.107.

Αυτή ήταν η 359η εμφάνιση του στην κατηγορία και μπήκε στην 35άδα της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά.

40 από αυτές τις 359 εμφανίσεις του τις έκανε με τον Ιωνικό και είναι πλέον ο παίκτες με τις περισσότερες αφού προσπέρασε τον Μουχαϊμίν Μουσταφά.Έχοντας 2/2 τρίποντα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Ιωνικού που έφτασε τα 50 στην Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…