Κεντρική Basket League Ο Γουόκαπ έγραψε με δύο τρόπους ιστορία

Ο Γουόκαπ έγραψε με δύο τρόπους ιστορία

Walkup 281122 B 1

Ο Τόμας Γουόκαπ έμεινε για 21:59 στο παρκέ του «Δ.Τόφαλος» για τον ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και αυτά αρκούσαν για να μοιράσει 13 ασίστ που πέραν από ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στην Basket League, αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το ιστορικό ρεκόρ κρατάει από τις 14 Μαΐου ο Κώστας Σλούκας με τις 15 ασίστ που μοίρασε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels, στο φινάλε της περσινής κανονικής περιόδου.

Ο Γουόκαπ λοιπόν με τις 13 ασίστ που είχε στο ματς της Πάτρας, ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη, «ερυθρόλευκη» επίδοση αφού στην ίδια έφτασαν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μπριάντε Ουέμπερ.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Γουόκαπ στην Basket League, ήταν εκείνη των 10 ασίστ που είχε και πάλι στην Πάτρα, στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Carna. Έφτασε για δεύτερη φορά φέτος σε διψήφια επίδοση ενώ πέρυσι αυτό δεν έγινε καμία φορά στις 31 εμφανίσεις του.

Ο Αμερικανός γκαρντ όμως έγραψε ιστορία με τις 13 ασίστ που μοίρασε και με έναν ακόμη τρόπο.

Έφτασε τις 157 με τον Ολυμπιακό στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και μπήκε στην πρώτη πεντάδα των ξένων πασέρ του αφού ξεπέρασε τον Γιοτάμ Χαλπερίν που παίζοντας με τα ερυθρόλευκα από το 2008 ως το 2011, μέτρησε 146 ασίστ.

Παράλληλα ο Γουόκαπ έβαλε για δεύτερη φορά το όνομα του στη μικρή λίστα των διψήφιων επιδόσεων στον συντελεστή ασίστ/λαθών αφού είχε 13 ασίστ και τρία λάθη.

Είχε προηγηθεί το +10 του ματς με τον Απόλλωνα Carna (10 ασίστ / 0 λάθη). Ο Αμερικανός έχει τις δύο από τις πέντε διψήφιες επιδόσεις.

Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση «οικονομίας» του φετινού Πρωταθλήματος έχοντας συντελεστή +12 (13 ασίστ + 2 κλεψίματα + 0 τάπες – 3 λάθη).

Τον ίδιο είχε ο Κώστας Σλούκας στο ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin ενώ το ρεκόρ έχει με +13 ο Τζος Χάγκινς από τον αγώνα του Άρη με τους «ερυθρόλευκους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ομιλία του Αταμάν και ο πανζουρλισμός στα αποδυτήρια (vid)

Πανζουρλισμός και μπουγέλα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά…