Ο Προμηθέας, ο Κασπίρης κι ο Λιόλιος. Τρία άσχετα ονόματα…
Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε στην Πάτρα ένας αγώνας αναπτυξιακού επιπέδου, στον οποίο συμμετείχε η ομάδα του Προμηθέα. Στο γήπεδο ήταν δύο Κριτές, ορισμένοι από την ΕΣΚΑΗ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Φώτης Κασπίρης. Διεθνής Κριτής, από τους πολύ καλούς και μορφωμένους, κόσμημα για τον χώρο.
Η ώρα περνούσε και το παιχνίδι δεν ξεκινούσε, καθώς έπρεπε να πάει στο γήπεδο ένας από τον Προμηθέα (ως γηπεδούχο σωματείο), να καθίσει στη γραμματεία και να χειριστεί το όργανο του χρόνου. Δεν υπήρχε κάποιος και τυχαία ήταν στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΕΟΚ.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος πήγε στη γραμματεία και ρώτησε γιατί δεν ξεκινά το ματς. Όταν του εξήγησε ο κ. Κασπίρης, απάντησε πως στους αγώνες του εργασιακού, αλλά και στα φιλικά που δίνει ο Προμηθέας παίζουν δύο Κριτές. Παράλογο;
Ο κ. Κασπίρης, με την αστική ευγένεια που τον διέπει, του είπε ότι είναι εντολή του συνδέσμου Κριτών να χειρίζεται ένα όργανο ο κάθε Κριτής και πως, από τη στιγμή που εσείς (η ΕΟΚ, δηλαδή) περάσατε νόμο για δύο Κριτές στα παιδικο-εφηβικά, πρέπει να φέρετε κάποιο άτομο να καθίσει στη γραμματεία και να συνδράμει το έργο της.
Αν και δεν το συνηθίζει (τι ώρα;) ο κ. Λιόλιος νευρίασε. Δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του διεθνή Κριτή. Κατά σύμπτωση, από τότε ο κ. Κασπίρης δεν έχει παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπως επίσης δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνα της Basket League.
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν έχει την παραμικρή σχέση με το γεγονός της μη χρησιμοποίησης του εν λόγω Κριτή. Είναι δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα. Ο κ. Κασπίρης μάλλον στάθηκε άτυχος στις κληρώσεις, ή παράπεσε το όνομά του στους ορισμούς. Βλέπετε, ο κ. Λιόλιος είναι «ενωτικός» κατά δήλωσή του. Κι αυτό, ακόμα κι αν κανείς στον πλανήτη δεν απομείνει να το ασπάζεται, θα συνεχίσει να το πιστεύει ο
Αριστείδης ο Δίκαιος