Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Να «καθαρίσει» για να μην… ψάχνεται ο Ολυμπιακός

Να «καθαρίσει» για να μην… ψάχνεται ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια, που κάνει… τζιζ!

Σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή, 34 αγώνων, απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, ελάχιστα είναι τα παιχνίδια, που νιώθεις… άνετος. Υπάρχουν, αντίστοιχα, κάποια εντελώς… άβολα κι ένα από αυτά θα δώσει απόψε (21:00, ΣΕΦ) ο Ολυμπιακός. Η Βαλένθια είναι ο… λάθος αντίπαλος, στη λάθος στιγμή.

Βεβαίως, όλα κρίνονται εξ αποτελέσματος, αλλά ας εξηγήσουμε τι εννοούμε. Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ξεκίνημα με 4/4 και τρεις νίκες σε ισπανικό έδαφος. Ούτε στα παραμύθια. Μετά ήρθε η ήττα από τη Μονακό, για να δείξει ότι ο δρόμος στην Ευρωλίγκα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ποιος δεν το γνώριζε;

Η Βαλένθια είναι μια ομάδα, που δεν έχει να χάσει κάτι. Παίζει καλό μπάσκετ, ο Άλεξ Μούμπρου έχει φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο, που αν βρει ρυθμό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, σε κάθε αντίπαλο. Οι Τούρκοι το γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός

Η βραδιά είναι εξ ορισμού δύσκολη, καθώς ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει, για να μην πετάξει στα σκουπίδια ό,τι έχτισε σε αφιλόξενο έδαφος. Είναι από τα άβολα παιχνίδια, που η νίκη δεν σε… ψηλώνει, αντίθετα η ήττα (και δη εντός έδρας) σε καταρακώνει, κυρίως ψυχολογικά.

Αυτές οι αναμετρήσεις, με ομάδες τύπου Ζαλγκίρις, Άλμπα, Βαλένθια, Μπάγερν κτλ., χωρίς να έχουν πολλά κοινά, έχουν το κακό ότι παίρνεις λίγα όταν κερδίζεις και χάνεις πολλά όταν ηττηθείς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι οι παίκτες του μοιάζουν θυμωμένοι μετά την πρώτη φετινή τους ήττα και δεν θέλουν να απογοητεύσουν για δεύτερη φορά τον κόσμο τους. Θυμίζουμε ότι κόντρα στη Ζαλγκίρις το ΣΕΦ ήταν άδειο. Ως εκ τούτου έχουν ένα παραπάνω κίνητρο.

Θα λείψει ο Λούντζης (διάστρεμμα), ενώ από τη Βαλένθια θα απουσιάσουν οι Σαμ Βαν Ρόσομ και Χασιέλ Ριβέρο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει στο «ζωγραφιστό», εκεί που οι «νυχτερίδες» δεν έχουν να παρατάξουν μεγάλα κορμιά, αλλά πρέπει να προσέξει αυτόν τον περίεργο τύπο (Ντούμπλιεβιτς), που έχει φτιάξει μια δική του… πατέντα πενταριού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…