Κεντρική Γυναίκες Μπράβο κορίτσια… νίκη την Κυριακή και φύγαμε για το Eurobasket

Μπράβο κορίτσια… νίκη την Κυριακή και φύγαμε για το Eurobasket

Εθνική γυναικών

Δεν κρατιέται η Εθνική ομάδα των γυναικών στον δρόμο για το Eurobasket του Ιουνίου.

Τρίτη νίκη, ολοκλήρωσε έτσι τον πρώτο γύρο στον όμιλο μόνο με νίκες, και επί των τριών αντιπάλων της.
Η Εσθονία δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη διάθεση και την ενέργεια των Ελληνίδων διεθνών παικτριών, που άψογα στημένες στο όμορφο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, πέρασαν σαν άνεμος και αυτό το εμπόδιο. Η διαφορά παραστάσεων και κλάσης ήταν αρκετά εμφανής ώστε η Εθνική μας να μετατρέψει τον χθεσινό αγώνα σε ένα γερό τεστ ενόψει του αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Μ. Βρετανία, όπου με νίκη κλειδώνει η πρόκριση για τα γήπεδα της Σλοβενίας και του Ισραήλ.

Αυτό ήταν ένα έξτρα θετικό στοιχείο στη δουλειά του Πέτρου Πρέκα και των συνεργατών του, αφού ως γνωστόν ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος για αγώνες προετοιμασίας.

Εθνική γυναικών Σπανού - Φασούλα

Οι άπειρες και ταλαιπωρημένες από 12ωρο ταξίδι Εσθονές δεν μπορούσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο, απέναντι σε παίκτριες με υψηλές παραστάσεις σε Ευρωλίγκα και Eurocup όπως η Φασούλα, η Σπανού, η Σταμάτη, η Σταμολάμπρου, η Χριστινάκη, η Σωτηρίου, η Παυλοπούλου, η Αλεξανδρή, η Δίελα και όλα τα κορίτσια στην ομάδα. Προχθές έγραφα πώς αν νικήσει η Μ. Βρετανία στην Πορτογαλία, θα θέλουμε μια νίκη την Κυριακή για να τελειώνουμε το θέμα πρόκριση.

fasoula pavlopoulou rodos ethniki

Έτσι και έγινε. Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα στο Μοτεσίνος, που ολοκληρώθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η Μ. Βρετανία νίκησε στην παράταση τη γηπεδούχο Πορτογαλία 76-69, σημείωσε την πρώτη νίκη και μετέτρεψε τον αγώνα της Κυριακής στην Ελλάδα σε ντέρμπι ύπαρξης και ελπίδας.

Εξηγούμαι. Η Εθνική μας ομάδα με νίκη πάει στο 4-0 και κλειδώνει την πρόκριση, καθώς θα θέλει μια μόνο νίκη στον τελευταίο αγώνα στην Εσθονία τον προσεχή Φεβρουάριο, που ενδεχομένως μπορεί να μην χρειαστεί καν.
Η Μ. Βρετανία η οποία πρώτα θα κάνει ένα μακρινό ταξίδι από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη, θέλει μόνο νίκες για να ελπίζει σε πρόκριση, ειδικά με την Ελλάδα αν είναι δυνατόν και πάνω από επτά πόντους της ήττας στο Μάντσεστερ πέρυσι τέτοιες μέρες.

Επειδή στην τελική βαθμολογία που θα κρίνει την πρώτη ομάδα, όσο κυρίως τη δεύτερη η οποία θα διεκδικεί πρόκριση μέσω των καλύτερων δεύτερων, δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την τελευταία ομάδα πιθανότατα την Εσθονία από την οποία έχουν μία ήττα.

Εθνική γυναικών Μεγάλη Βρετανία

Η Μ. Βρετανία δεν έχει σχέση με τις χθεσινές μας αντιπάλους όπως και την περσινή ομάδα οπότε ο αγώνας της Κυριακής λόγω και του κρίσιμου χαρακτήρα για τις δύο, αποκτά υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Λείπει το μεγάλο όπλο από την περιφέρεια η πρώην συμπαίκτρια της Φασούλα στην Αβενίδα, Καρλ Σάμουελσον. Όμως ενισχύθηκε με δύο ικανότατες παίκτριες συν κάποιες ακόμα. Η μεγάλη δύναμη της τώρα πλέον είναι μέσα στο καλάθι με αυτές τις δύο παίκτριες Ευρωλίγκας οι οποίες μάλιστα έκαναν τη διαφορά στο χθεσινό ματς στην Πορτογαλία.

Μιλάμε για την Τέμι Φαγκμπλέν της τουρκικής Μερσίν που σημείωσε 28π και την Κριστίν Ανίκβε της Ιταλικής Ραγκούσα 16π. Προβλέπονται μεγάλες μάχες μέσα στο ζωγραφιστό με Φασούλα και Σπανού, άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στους αγώνες της Ευρώπης με τις ομάδες όπου αγωνίζονται. Κοντά τους η πολύπειρη φόργουορντ παλιά παίκτρια τού Αθηναϊκού Σαντέλ Χάντι με 14π. Στην περιφέρεια δεν είναι αντίστοιχα δυνατές και θεωρώ ότι στην πίεση θα έχουν θέμα, αν και χθες όλες συνεισέφεραν το… κάτι τι τους.

Η Εθνική μας ομάδα η οποία δεν έχει μετακίνηση παραμένει στη Ρόδο και προετοιμάζεται απερίσπαστα με τον Πέτρο Πρέκα και τους συνεργάτες του να έχουν ακτινογραφήσει τη Μ. Βρετανία καθώς και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τα βαριά χαρτιά τους, λόγω σκάουτινγκ στη Σκίο.

Την Κυριακή το γήπεδο θα’ ναι γεμάτο και όλα δείχνουν ότι όλα θα πάνε όπως όλοι θέλουμε ώστε η εθνική μας ομάδα να δώσει άλλη μία φορά το παρόν στο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Τελειώνοντας χάρηκα την τηλεοπτική κάλυψη από το ERTFLIX με πέντε κάμερες όπως αρμόζει στην εθνική ομάδα, μακάρι να το βλέπαμε και στο πρωτάθλημα όσο για τον Κώστα Χαλβατσιώτη αν και έχει να ασχοληθεί με μπάσκετ γυναικών από το περσινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου, μπορεί να έκανε κάποια λαθάκια στις πληροφορίες για κάποιες παίκτριες και να μην ανέφερε κάποιες άλλες κατά την γνώμη μου απαραίτητες, όμως γενικά ήταν μια χαρά.

Πέτρος Πρέκας ομοσπονδιακός προπονητής

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…