Κεντρική Γυναίκες Μπράβο κορίτσια, μπράβο Πέτρο, μπράβο στην Εθνική γυναικών

Μπράβο κορίτσια, μπράβο Πέτρο, μπράβο στην Εθνική γυναικών

Πέτρος Πρέκας ομοσπονδιακός προπονητής

Μπράβοοοοοο κοριτσάρες!!! Μπράβο Πέτρο μου! Μπράβο σε ολόκληρο το σταφ!!!

Μπράβο σέ όλους όσοι μόχθησαν για την τεράστια επιτυχία και φυσικά τον κόσμο της Ρόδου, που στάθηκε κοντά στην Εθνική μας και βοήθησε με τον δικό του τρόπο ώστε να φτάσει στη νίκη. Άλλο ένα EuroBasket που η Εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα έστω και αν τυπικά δεν έχει τελειώσει, όμως πρέπει ο ήλιος να βγει από τη… Δύση για να μην είμαστε.

Γιατί; Και δύο ήττες να κάνει, και τη διαφορά να χάσει στην Πορτογαλία, και η τελευταία να νικήσει στην Αγγλία και και… πάλι θα περνάμε σαν καλύτερη δεύτερη ομάδα, με 3-1 καθώς το ματς με την τελευταία Εσθονία δεν θα υπολογιστεί στην τελική βαθμολογία των δεύτερων.

Αισθάνομαι δικαιωμένος σε αυτό το μοναχικό δρόμο προβολής του, όσο και θεμάτων που το αφορούν, του τόσο αδικημένου μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Τώρα και η ΕΟΚ ακόμη περισσότερο χρειάζεται να το δει ακόμη πιο ζεστά… το αξίζει.

Όσο για το ματς. Πήραμε τη ρεβάνς του αποκλεισμού μας από τις Βρετανές για το EuroBasket τού 2019. Όσοι με διαβάζουν, είχα προβλέψει ότι θα’ ναι πολύ δύσκολο ματς που θα κρινόταν στο τέλος, στις λεπτομέρειες και ασφαλώς στις προσωπικότητες. Κι εμείς τις έχουμε. Μπορεί οι αντίπαλες να ενισχύθηκαν στη ρακέτα, όμως η Φασούλα 22π, 8ρ, είναι καλύτερη από την Φαγκμπλέν. Η Σπανού 15π, 12ρ. είναι καλύτερη από την Ανίκβε και η Χάντι είναι στα τελειώματα. Η Εβίνα Σταμάτη όμως επιτρέψτε μου ήταν η καθοριστική. Μετά τα 7/8 τρίποντα στην Τουρκία σήμερα έβαλε αυτό όταν η μπάλα ζύγιζε ένα… τόνο. Είναι άλλη κλάση ειδικά όταν σουτάρει και το τρίποντο της στο τέλος που έκανε τη διαφορά τέσσερις πόντους, σφράγισε τη νίκη. Όλα αυτά στα 38 της!

Εθνική γυναικών

Οι αποχωρήσεις των έμπειρων περιφερειακών παικτριών της Μ. Βρετανίας έκανε πολύ περισσότερο τις δικές μας Παυλόπουλου, Σταμολάμπρου, Χριστινάκη, Αλεξανδρή και Σταμάτη, να ξεχωρίζουν σε ποιότητα και εμπειρία αφού και με αυτές αντίπαλες τις είχαμε πάλι νικήσει μέσα στο Μάντσεστερ. Κοντά τους η αρχηγός Κατερίνα Σωτηρίου, με τη μεγάλη εμπειρία και αξία όταν χρειάζεται είναι εκεί. Απλά το μικρό ροτέισον με φόβιζε λιγάκι, αλλά η σωστή διαχείριση από τον πάγκο το έλυσε το πρόβλημα, και στο τέλος μέτρησε η εμπειρία και η κλάση. Θυμάμαι στενάχωρα πως για τη Σταμάτη, στο προηγούμενο EuroBasket είχα γράψει ολόκληρο άρθρο θα πρέπει να κληθεί… χθες και δεν είχε κληθεί.

Όλα καλά λοιπόν. 4-0 η Εθνική γυναικών και πρώτη στον όμιλο με τα δύο τελευταία έκτος έδρας παιχνίδια να βάλει νέο στόχο το αήττητο γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία! Στη Σλοβενία και το Ισραήλ τον Ιούνιο το ρόστερ σίγουρα θα έχει προσθήκες, θα ’ναι πιο γεμάτο και οι ελπίδες για κάτι καλό θα είναι πολλές.

Και πάλι συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα των γυναικών για τη μεγάλη προσπάθεια και φυσικά την πρόκριση… έστω και αν δεν έχει μπει η τελική σφραγίδα στο εισιτήριο αφού είναι αποκλειστικά θέμα χρόνου!

  • Δικαιουλάκος - Καλτσίδου - Πρέκας

    Λίγο πριν το όνειρο!

    Καλτσίδου, Δικαιουλάκος, Πρέκας λίγο πριν το όνειρο! Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το καλοκ…
  • Μαριέλλα Φασούλα

    Σιδερένια Μαριέλλα μας!

    Πάτησε παρκέ η Μαριέλλα Φασούλα. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή μετά τον σο…
  • Εβίνα Σταμάτη

    Ολυμπιακός: Τίμησε τη Σταμάτη

    Ο Ολυμπιακός τίμησε την Εβίνα Σταμάτη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με ευκολία του Πρωτέα Βούλα…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…