Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπολόνια – Βιλερμπάν 79-84 (vid)

Μπολόνια – Βιλερμπάν 79-84 (vid)

Η Μπολόνια έχασε από τη Βιλερμπάν

Ένα ματς, δύο εικόνας, μια νικήτρια (Βιλερμπάν).

Η Μπολόνια έβαλε ισχυρές βάσεις για να φτάσει στη νίκη, όμως ό,τι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο, γκρεμίστηκε στο δεύτερο. Η Βιλερμπάν, με εντυπωσιακό επιθετικό ρεπερτόριο και πλουραλισμό, νίκησε με 84-79, δείχνοντας στους Ιταλούς ότι τα λάθη στην Ευρωλίγκα πληρώνονται ακριβά.

Οι Γάλλοι μοίρασαν με… μαεστρία το σκοράρισμα. Ο Μάθιους τέλειωσε το ματς με 16 πόντους,. Ο Νουά ακολούθησε με 14. Ο ΝτεΚολό εκτός από τους 12 πόντους μοίρασε και 5 ασίστ. Ο Φαλ σταμάτησε στους 10, αλλά μάζεψε κι επτά «σκουπίδια». Μπροστά απ’ όλους αυτούς ο Λάιτι πρόσφερε 16 πόντους, χάνοντας μόλις ένα σουτ κι έγινε το… γαλλικό κλειδί της νίκης για τη Βιλερμπάν.

Καλά όλα αυτά, αλλά για 20 λεπτά η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Μπολόνια μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ενδεχομένως και λόγω της επιστροφής του Σενγκέλια. Ο Τεόντοσιτς καθοδήγησε τους συμπαίκτες του, ο Λούντμπεργκ ήταν θετικότατος, ο Οτζέγιε πετύχαινε πόντους, μάζευε ριμπάουντ, ήταν στα όρια του «νταμπλ νταμπλ», ο Μπάκο είχε επίδραση στο παιχνίδι, όμως όλα αυτά είχαν… μικρή διάρκεια.

Οι Ιταλοί πίστεψαν ότι το 50-36 του ημιχρόνου τούς εξασφάλιζε τη νίκη, αλλά δεν ήταν έτσι. Πριν το καταλάβουν η διαφορά μειώθηκε στον πόντο, στο τέλος της τρίτης περιόδου (64-63) κι όταν πάτησαν γκάζι οι παίκτες της Βιλερμπάν δεν υπήρχε αντίδραση. Ακόμα και το τρίποντο του Τεόντοσιτς, που έδωσε ενδιαφέρον στο φινάλε, δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 50-36, 64-63, 79-84.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…