Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – Ολυμπιακός 71-82 (vid)

Μπάγερν – Ολυμπιακός 71-82 (vid)

Ουόκαπ, Μπάγερν - Ολυμπιακός

Παρέλαση στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, αήττητος εκτός έδρας.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο φάιναλ φορ, μετατρέποντας σε… κάστρο το ΣΕΦ. Φέτος δεν χάνει μακριά από το «σπίτι του». Έφερε σε πέρας την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή του, νικώντας με 82-71 την Μπάγερν, άφησε να… αχνοφαίνεται (αν δεν διαγράφηκε πλήρως) η εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια και συνεχίζει απτόητος.

Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο πρώτο δεκάλεπτο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο 4’ το σκορ ήταν 3-10, με τους Γερμανούς να έχουν πετύχει ένα τρίποντο με τον Ομπστ και τους ΒεζένκοφΚάνααν να έχουν από πέντε πόντους. Η διαφορά πήγε στο +10 (6-16), με τους δύο προαναφερθέντες να έχουν από 7 έκαστος και τον Τρινκιέρι να καλεί τάιμ άουτ.

Στην επιστροφή ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά (6-21) κι ο Ιταλός κόουτς της Μπάγερν κάλεσε ξανά, μέσα σε 40’’ για δεύτερη φορά τους παίκτες στον πάγκο για οδηγίες. Οι γηπεδούχοι… μείωσαν σε 9-23, έχοντας πετύχει όλους τους πόντους από την περίμετρο (3/5 τρίποντα), αλλά κι έχοντας 6-0 λάθη, για να λήξει με 11-27 το δεκάλεπτο.

Μία σου και μία μου και κατάρρευση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε και τους πέντε, η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η «ερυθρόλευκη» άμυνα χαλάρωσε. Όμως, με έναν περίεργο τρόπο ο Ολυμπιακός δεν έχανε τίποτα, καθώς μέχρι τα μισά του δρόμου η διαφορά έμενε στην ίδια τιμή (24-40). Το ματς, ως τότε, πήγαινε μία σου και μία μου. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε μία φορά το… προβάδισμα (στο επιμέρους σκορ), κυνηγούσε πάντα, αλλά το έφερνε στα ίσα.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν καταστροφικό. Οι Γερμανοί έτρεξαν σερί 10-0, με τους «κόκκινους» να τα κάνουν ρόιδο στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Σε μία φάση έχασαν τέσσερα συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός είχε να δώσει ένα φάουλ κι ο Μπολομπόι το έκανε στην προσπάθεια για σουτ. Πάλι καλά που από το γκολ + φάουλ δεν έγινε τρίποντο παιχνίδι κι η διαφορά έμεινε στο 34-40. Είχε χαθεί, όμως, η δουλειά που έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο…

Παίζουν όσοι θέλουν και μπορούν

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε ότι η δεύτερη πεντάδα ακύρωσε ό,τι είχε κάνει η πρώτη κι αποφάσισε να… «ζήσει και να πεθάνει» με τους βασικούς. Κι αν ξεκίνησε με τον Κάνααν, τρεις κακές επιθετικές του επιλογές (στην άμυνα ήταν πολύ καλός), έφεραν τον Σλούκα στο παιχνίδι κι οι ίδιοι έμειναν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε ασφαλές περιβάλλον. Οι Γερμανοί «τάισαν» τον Γκιλέσπι κι οι «ερυθρόλευκοι» τον Φαλ, που ήταν καλύτερος στα σημεία. Το 34-42 έγινε 40-49 και 44-59. Ο Ομπστ εμφανίστηκε και πάλι απειλητικός, αλλά ο Παπανικολάου με πέντε σερί πόντους ολοκλήρωσε ιδανικά την τρίτη περίοδο (54-67).

«Έσκασαν», αλλά άντεξαν

Η τελευταία πράξη ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό (54-69) κι εκεί τέλειωσαν τα καλά νέα. Για τα επόμενα έξι λεπτά δεν υπήρξε διάδρομος για το γερμανικό καλάθι, η Μπάγερν έτρεξε σερί 11-0 (65-69) και το ματς έγινε ντέρμπι.

Ο Ουόκαπ ξεκόλλησε με δύο βολές την ομάδα του, η άμυνα ήταν συγκλονιστική, αλλά ο Σλούκας έχασε σε μία φάση λέι απ κι ελεύθερο τρίποντο. Πάλι κράτησε η άμυνα, Φαλ επιστρέφοντος, ο Λαρεντζάκης πήρε φάουλ σε σουτ τριών πόντων κι έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ κι ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (65-74).

Η… φάση ήταν ζεστό κρύο, καθώς ο Φαλ όχι μόνο έστειλε τον Λούτσιτς να σουτάρει τρεις βολές, αλλά έκανε και το 4ο φάουλ του. Ο Γάλλος κάλυψε τη ζημιά με δίποντο, ο Χάντερ απάντησε με τρίποντο (71-76), ο Βεζένκοφ έχασε… «πέναλτι» τρίποντο, αλλά στην άμυνα πήρε επιθετικό από τον Μπόνγκα.

Η μπάλα βάρυνε, τα τρίποντα Λαρεντζάκη και Σλούκα ήταν άστοχα, αλλά Ουόκαπ και Βεζένκοφ πήραν επιθετικά ριμπάουντ «χρυσάφι», ο Σάσα πήγε στις βολές και 48’’ πριν τη λήξη έκανε το 71-78. Ο Ολυμπιακός «καθάρισε το πιάτο του», παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας και ρεφάρισε την ήττα από τη Βαλένθια.

Εξαιρετικός ο Ουόκαπ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, τέλειωσε το ματς με το εντυπωσιακό 9 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ. Συγκλονιστικός ο Βεζένκοφ με «νταμπλ νταμπλ», ο Φαλ ήταν και πάλι κολώνα κι ο Σλούκας επιδραστικός (με κάποιες κακές επιλογές). Ξεκίνησε πολύ καλά ο Κάνααν, χάθηκε μετά.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…