Κεντρική Διεθνή Κάνει περικοπές η Μπαρτσελόνα

Κάνει περικοπές η Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα

Σε μεγάλες περικοπές αναγκάζεται να προχωρήσει η Μπαρτσελόνα.

Ο οργανισμός της Μπαρτσελόνα σκοπεύει να περικόψει 15,0 εκατομμύρια ευρώ από τους προϋπολογισμούς του μπάσκετ, του χάντμπολ, του ποδοσφαίρου σάλας, του χόκεϊ επί χόρτου και άλλων μη επαγγελματικών αθλητικών τμημάτων τις επόμενες τρεις σεζόν, σύμφωνα με το BasketNews.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία αναγκάζει τον οργανισμό να εφαρμόσει σχέδια λιτότητας σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Οι περικοπές θα είναι προοδευτικές και θα αγγίξουν την πρώτη ομάδα στα προαναφερθέντα τμήματα.

Το τμήμα που θα επηρεαστεί περισσότερο θα είναι το μπάσκετ. Ο προϋπολογισμός των Καταλανών για παίκτες και μέλη του προσωπικού αυξήθηκε στα 36,0 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη σεζόν και ήταν 2,0 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από το 2020-21/

Εν τω μεταξύ, το χόκεϊ επί χόρτου, με μισθοδοσία κάτω των 2,0 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι το άθλημα που θα επηρεαστεί λιγότερο.

Η μείωση του μπάτζετ δεν θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες. Θα εφαρμοστεί σε όλους σχεδόν τους χώρους του συλλόγου, ειδικά σε ταξίδια και διαμονή.

Η ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να προσαρμόσει τους μισθούς για να καλύψει τον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-22, καθώς έχασε 2,0 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες του BasketNews, η ομάδα της Ισπανίας κατέγραψε συνολική ζημιά 30,0 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη σεζόν.

Η Μπάρτσα είχε συνδυασμένες απώλειες 115,2 εκατομμυρίων ευρώ τις τελευταίες τέσσερις σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…