Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: «Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό»

Ιτούδης: «Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό»

Δημήτρης Ιτούδης

Για τη δουλειά που γίνεται στη Φενέρμπαχτσε μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει πως η Φενέρμπαχτσε προετοιμάστηκε πλήρως για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Τέλος στις δηλώσεις του ανέφερε και τον σεβασμό που έχει στην ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Σίγουρα κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση δεδομένου πως χάσαμε και τον Ντεσόν Πιερ στην αρχή. Ένιωσε έναν μικρό πόνο και θέλαμε να τον προφυλάξουμε. Αποδείξαμε πως έχουμε βαθύ ρόστερ, έχουμε παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να φέρουν κάτι και αυτό λέει πολλά. Ο Μότλεϊ είχε πρόβλημα με φάουλ, έπαιξε μόλις 13 λεπτά, και είναι ο κορυφαίος μας σκόρερ. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με έναν παίκτη. Είναι το πώς θα προσεγγίσεις ένα παιχνίδι. Είχαμε τεράστιο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό γιατί είχαν μεγάλη εξέλιξη στο σκοράρισμα και στον αιφνιδιασμό. Θέλαμε να περιορίσουμε τους πόντους τους από το transition γιατί είναι πραγματικά καλοί, αθλητικοί και “μεγάλοι” οπότε νομίζω το καταφέραμε.

Θα ήθελα να πω ότι όλα ήταν τέλεια. Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά δείξαμε ότι έχουμε μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όποιος μπαίνει μέσα δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Διαθέτουν παίκτες με πολύ μεγάλο επιθετικό ταλέντο.

Δεν γίνεται να γίνει αυτό από τη μία στιγμή στην άλλη. Ούτε να γίνεται κάθε βράδυ. Μας πήρε πολύ χρόνο να το χτίσουμε αυτό και να ενσωματωθούν κάποιοι παίκτες στο παιχνίδι. Αυτό που δείχνει αυτή η ομάδα είναι ότι είναι για όλους τους παίκτες σημαντικό. Όταν δεν παίζεις σε ένα παιχνίδι, είναι σημαντικό να προπονείσαι και να προσφέρεις μέσα από αυτό».

Ο Δημήτρης Ιτούδης απάντησε σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την κόντρα ανάμεσα στον Αταμάν και τον Γιασικεβίτσιους, μετά το χθεσινό ματς Εφές – Μπαρτσελόνα. «Θα συναντηθώ με τον Σαρούνας (Γιασικεβίτσιους) και τον Εργκίν (Αταμάν) ως ο πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών. Δεν είδα το τί συνέβη, δεν γνωρίζω, αλλά είμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Πιστεύω ότι αφού αναλύσουμε το περιστατικό, θα το λύσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…