Κεντρική Γυναίκες Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική ομάδα των γυναικών.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική ομάδα των γυναικών.

Εθνική γυναικών Ρόδος

Στη μάχη της πρόκρισης ρίχνεται η Εθνική γυναικών.

Δύο αγώνες στην Ελλάδα, στη φιλόξενη Ρόδο και με τον κόσμο στο πλευρό τους, τα κορίτσια που έχουν κληθεί από τον Πέτρο Πρέκα είναι έτοιμα για το δύο στα δύο. Γεγονός που αν επιτευχθεί ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη συμμετοχή, άλλη μία φορά, της επίσημης αγαπημένης στα τελικά του Eurobasket, το οποίο θα διεξαχθεί 15-25 Ιουνίου σε Σλοβενία και Ισραήλ.

Εθνική γυναικών Ρόδος

Είναι, όπως γίνεται πάντα στα παράθυρα, μία αποστολή καμικάζι. Με ελάχιστη προετοιμασία και 5-6 προπονήσεις μέσα σε τρείς ημέρες να πετύχεις τον στόχο. Το ευχάριστο για την εθνική μας ομάδα είναι πως δεν έχει μετακίνηση και θα παραμείνει στο σμαραγδένιο νησί μέχρι την Κυριακή.

Σκεφτείτε πως η Εσθονία έρχεται από το Βόρειο άκρο της Ευρώπης και αμέσως μετά τον αγώνα στην Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο Ταλίν, για το ματς με την Πορτογαλία την Κυριακή. Το χειρότερο δε, είναι για τη Μ. Βρετανία η οποία είναι βαθμολογικά στη χειρότερη θέση, χωρίς νίκη και αν θέλει να ελπίζει θέλει δύο νίκες. Παίζει την Πέμπτη στα παράλια του Ατλαντικού στο γνωστό μας, από την πέμπτη θέση της εθνικής κορασίδων το καλοκαίρι Μοτεσίνος με την Πορτογαλία, και αμέσως μετά έρχεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης στο Αιγαίο πέλαγος και τη Ρόδο.

Η εθνική μας ομάδα λοιπόν από αυτής της άποψης έχει πλεονέκτημα. Οι αθλήτριες γνωρίζονται μεταξύ τους, κάποιες είναι σε εξαιρετική φόρμα και ο στόχος είναι το δύο στα δύο. Αν δε, προκύψει και νίκη της Μ. Βρετανίας στην Πορτογαλία, το θέμα πρόκριση θα έχει τελειώσει από την Κυριακή.

Εθνική γυναικών Ρόδος

Πρώτη αντίπαλος η Εσθονία. Δεν είναι γνωστή στους πολλούς, όμως η Βαλτική χώρα είναι επικίνδυνη καθώς είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης έχοντας νικήσει τη Μ. Βρετανία 72-69 στο Ταλίν, ενώ έχασε 62-43 στην Πορτογαλία. Έχει κάνει ανανέωση με την αποχώρηση των έμπειρων Άντερσον και Κάαρμαν, αλλά η νέα γενιά είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Έχει τρία κορίτσια στο 1.90 την Κάντρι Λας, αγωνίζεται στην Α1 Ισπανίας στη Μπαμπίμπρε, τη Μάιλς Πόκ και τη Μάγια Μπράτκα που αγωνίζονται στην Α2 Γαλλίας. Από εκεί και μετά όλες οι υπόλοιπες αγωνίζονται στην Εσθονία, εκτός της Γκρέτα Ούπρους η οποία αγωνίζεται στην Ισλανδία. Απουσιάζει το μεγάλο αστέρι, η 22χρονη Τέντερ καθώς τελειώνει φέτος τις σπουδές της στο Ουάσιγκτον Στέιτ και όπως οι δικές μας που σπουδάζουν στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες των παραθύρων στη μέση της σεζόν.

Τελειώνοντας, η εθνική ομάδα εύκολα ή δύσκολα με τη συμπαράσταση του κόσμου στο κλειστό της Καλλιθέας θα πετύχει την πρώτη από τις δύο νίκες πού χρειάζεται.

Παράλληλα, ο κόουτς Πρέκας και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία ο αγώνας με την Εσθονία να είναι ένα δυνατό τεστ ενόψει του πολύ πιο δύσκολου με την Μ. Βρετανία, η οποία έρχεται ιδιαίτερα ενισχυμένη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Αυτά θα τα πούμε όμως μετά την Πέμπτη.

Να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα των γυναικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…