Κεντρική Γυναίκες Η απίστευτη Εβίνα Σταμάτη και το σπουδαίο σερί του Παναθηναϊκού

Η απίστευτη Εβίνα Σταμάτη και το σπουδαίο σερί του Παναθηναϊκού

Σταμάτη

Καταπληκτική εμφάνιση από την Εβίνα Σταμάτη

Ημέρα Ευρώπης για τις δύο Ελληνικές ομάδες χθες και τα συμπεράσματα είναι μεν ανάμικτα, όμως υπάρχουν και πολλά τα οποία δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Οι δύο αιώνιοι πρώτα από όλα κολυμπούν στα βαθιά, αν αναλογιστεί κανείς τί απήχηση έχει το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.

Σταμάτη

Ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διοργάνωση, την Ευρωλίγκα ήθελε πολύ τη συμμετοχή του στους ομίλους της, κάτι το οποίο όμως ποτέ δεν του έδωσε το δικαίωμα η FIBA να μπει απευθείας, παρά το μεγάλο του όνομα λόγω της ανδρικής ομάδας.

Ελληνικό μπάσκετ γυναικών γαρ… Γι’ αυτό τον λόγο δίνει κάθε χρόνο προκριματικούς αγώνες.

Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την έντονη επιθυμία, καθώς με τα δεδομένα της χώρας μας στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες. Ειδικά φέτος που σταμάτησε η μετάβαση της 5ης, 6ης ομάδας των δύο ομίλων στα προημιτελικά του Eurocup women. Βέβαια καταλαβαίνω, το πρεστίζ απαιτεί να είναι με τους πρώτους, όμως δυστυχώς τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι έτσι, άλλωστε και στον κόσμο του η επιτυχία αυτή δεν έχει την ανάλογη ανταπόκριση.

Χθες λοιπόν στην Πόλη βρήκε μία διψασμένη Φενερμπαχτσέ, που κι αυτή έψαχνε την πρώτη νίκη και μάλιστα είχε σοβαρές ελλείψεις (Μέσεμαν, Στιούαρτ, Ιακουμποβα). Ο Ολυμπιακός χωρίς Νικολοπούλου και από νωρίς χωρίς την τραυματισμένη Στραουτμάνε, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει, όσο κι αν πάλι έβαλε 30π. η Γκούσταφσον.

Όμως υπήρξε κάτι σημαντικό και είχε ελληνικό χρώμα. Μία Ελληνίδα σούπερ σταρ με 29π και 7/8 τρίποντα!

Η αειθαλής Εβίνα Σταμάτη, απέναντι σε μεγάλα ονόματα του WNBA έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας, αντίστοιχο του οποίου στην Ευρώπη θα δυσκολευτούμε να βρούμε από συμπατριώτισσά μας παίκτρια. Μεγάλη χαρά για την Εβίνα που περιμένει πολλά και η εθνική ομάδα όπως και από την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

Ο Ολυμπιακός την προσεχή Τρίτη στην Ουγγαρία, στην καυτή έδρα της Σέκζαρντ θα ψάξει την πρώτη του νίκη πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο Eurocup women συνεχίζει το σερί του.

Όπως έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ο μεγάλος στόχος είναι να τελειώσει τον όμιλο με ει δυνατόν καμία απώλεια και ως τώρα τα πηγαίνει περίφημα.

Ο λόγος ότι εκτός από την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ, άλλωστε είναι το κύριο μέλημα, θα εξασφαλίσει μία από τις ψηλότερες θέσεις στην ειδική βαθμολογία της FIBA, ανάμεσα από τις 32 ομάδες οι οποίες θα προκριθούν και θα βρει αντίπαλο από τους τελευταίους αυτής.

Παναθηναϊκός

Η Ελενη Καπογιάννη έχει φτιάξει την ομάδα ώστε το μειονέκτημα της έλλειψης κλασικής σέντερ λόγω της απουσίας της Πότερ, να το έχει μετατρέψει σε πλεονέκτημα.

Με την Ριντ σταθερή αξία, τις τρεις νέες στο τριφύλλι διεθνείς Ελληνίδες Σωτηρίου, Παυλοπούλου και Αλεξανδρή να προσφέρουν τα μέγιστα, όπως και η νεαρή Μπουντούρη με 15π χθες, προχωράει για τον μεγάλο στόχο με τη ζεστή έδρα και με εκφωνητή όπως στους αγώνες της ανδρικής ομάδας να ανεβάζει τα… ντεσιμπέλ κάτι σίγουρα όχι τόσο συνηθισμένο στο μπάσκετ γυναικών, όμως σίγουρα βοηθάει τα κορίτσια ώστε να αισθάνονται ότι παίζουν πραγματικά στην έδρα τους.

Ο Παναθηναϊκός πριν τη διακοπή και το ντέρμπι του άλλου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο βοηθητικό του ΣΕΦ, παίζει την προσεχή Τετάρτη το δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Αυτή τη φορά λόγω υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας, οι “πράσινες” θα μεταφερθούν στο κοντινό γήπεδο του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι, όπου αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα τού βόλεϊ, για τον πολύ δύσκολο αγώνα με αντίπαλο την Λούμπλιν η οποία μετά την ήττα στην Πολωνία θα έρθει σαφώς… υποψιασμένη και πιο έτοιμη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…