Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η αντίδραση Σορώτου για Διαμαντίδη

Η αντίδραση Σορώτου για Διαμαντίδη

Αρνητικός για Διαμαντίδη ο Σορώτος

Η άποψη του Σορώτου για τον Διαμαντίδη στο αναπτυξιακό.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη συμμετοχή του Δημήτρη Διαμαντίδη, ως συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών (δείτε εδώ) δεν είχε μόνο θετική ανταπόκριση. Υπήρξαν κι αρνητικές αντιδράσεις και μάλιστα, μία εξ αυτών, με επιχειρηματολογία, δίχως κραυγές, αλλά με άποψη.

Ο Κώστας Σορώτος είναι ένας προπονητής, που δεν διστάζει να πάει κόντρα στο ρεύμα και που (τον συμπαθείς ή όχι) ποτέ δεν λέει κάτι, δίχως να το τεκμηριώσει. Ποια ήταν η θέση του απέναντι στην ανακοίνωση της ΕΟΚ και την πρόσληψη Διαμαντίδη;

«Στο ελληνικό μπάσκετ γίνονται πράγματα που εγώ αδυνατώ να κατανοήσω. Πώς μπορείς να γίνεις σύμβουλος σε έναν τομέα, με τον οποίον δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου; Πώς μπορείς να διδάσκεις σε σεμινάριο προπονητικής και σε σχολές προπονητών, όταν δεν είσαι προπονητής;

Μάλλον εγώ θα φταίω, που δεν μπορώ να κατανοήσω τόση πρόοδο και τόση τεχνοκρατία. Κυρίως, δεν μπορώ να κατανοήσω πως όλοι, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά επιβραβεύουν κιόλας. Ίσως δεν μπορώ γιατί ποτέ δεν μου άρεσε το σανό, ίσως γιατί ποτέ δεν κατάπινα ό,τι μου πλασάρανε και γιατί πάντα εμπιστευόμουνα τη λογική και την αλήθεια και δυστυχώς μπορούσα να καταλάβω» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος κόουτς, που προχώρησε κι ένα βήμα πιο πέρα:

«Σώστε το πραγματικό μπάσκετ κι όχι τη δηθενιά» σημείωσε κι έχω την αίσθηση πως το τελευταίο πηγαίνει πιο βαθιά, στις ρίζες του αθλήματος, σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις κι όχι τόσο σ’ αυτόν καθ’ αυτόν τον Διαμαντίδη.

Είχε και υστερόγραφο η τοποθέτησή του κι επειδή πλέον κι ο 3D είναι κομμάτι του μπασκετικού γίγνεσθαι, χωρίς να είμαι αυτός που θα υποδείξει οτιδήποτε στον Διαμαντίδη, θα του πρότεινα να το κάνει σημαία, αν θέλει να προσφέρει (και) από αυτόν τον χώρο:

«Υ.Γ.: Επίσης σταματήστε να εμπορεύεστε όνειρα των παιδιών, με ψεύτικους παραδείσους, από τους οποίους κανένας, ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστοι, επέστρεψαν καλύτεροι παίκτες». Το τελευταίο, που σημείωσε ο Κώστας Σορώτος, πρέπει να μας απασχολήσει και κυρίως να απασχολήσει τους γονείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…