Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γουόκαπ: «Σε κάθε ματς πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις καλή άμυνα»

Γουόκαπ: «Σε κάθε ματς πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις καλή άμυνα»

Γουόκαπ

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας στάθηκε ο Τόμας Γουόκαπ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (22/11) τη Μακάμπι, για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γουόκαπ λίγο πριν αναχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα για το Τελ Αβίβ, έκανε δηλώσεις σχετικά με το παιχνίδι και αναφέρθηκε στο πλάνο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων», αλλά και για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο της Μακάμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξέρουμε πως η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική. Είναι πολύ ταλαντούχα και αθλητική ομάδα, για αυτό και θεωρώ πως εμείς θα πρέπει να “πιάσουμε “τον ρυθμό. Αν το κάνουμε όλα θα πάνε καλά. Γιατί αν τους αφήσεις να παίξουν ελεύθερα, ειδικά μέσα στην έδρα τους, το έργο σου γίνεται αυτομάτως πιο δύσκολο».

Για το αν περιμένει περισσότερη δουλειά στην άμυνα: «Δεν είμαι μόνο εγώ, όλοι μας θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Σε κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας ισχύει αυτό. Δεν υπάρχουν παιχνίδια που μπορείς να πεις “δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο καλοί απόψε”. Σε κάθε ματς πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις καλή άμυνα».

Για το κλειδί της νίκης: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο. Να μην υπερβάλουμε. Να εκτελέσουμε τις εντολές του κόουτς, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…