Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν 71-67 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν 71-67 (vid)

Ερυθρός Αστέρας και νίκη με Ιβάνοβιτς στον πάγκο

Νίκησε ο Ερυθρός Αστέρας στο ντεμπούτο Ιβάνοβιτς.

Ο ανανεωμένος Ερυθρός Αστέρας -με την άφιξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς– έδειξε από νωρίς τις «άγριες» διαθέσεις του κι ύστερα από ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του. Ενδεικτικό είναι ότι μετά από 6 αγωνιστικά λεπτά στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν τρέξει σερί 14-3, παίζοντας σε αυτό το διάστημα πολύ καλή άμυνα και τη διαφορά να αυξάνεται στους 14 πόντους (31-17). Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της, που ήταν οι 15 πόντοι (38-23).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 13-2, μειώνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (40-36), δείχνοντας έτσι ότι μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Ο Ερυθρός κατάφερε μετά 4 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο να ξεκολλήσει στο σκορ.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο κι έπειτα έγινε ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα, αλλά τη Βιλερμπάν να πλησιάζει  ακόμη περισσότερο (54-53), ύστερα από ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο, που ολοκληρώθηκε με επί μέρους σκορ 30-16.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι ήταν αυτοί που και πάλι μπήκαν καλύτερα. Με γρήγορο σερί 10-2 η Βιλερμπάν απέκτησε για πρώτη φορά στον αγώνα διαφορά 8 πόντων (63-56). Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατόρθωσε να μειώσει στον πόντο (65-67) και στο τέλος το ματς έγινε ντέρμπι.

Με 8″ να απομένουν ο Νέντοβιτς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 69-67 κι ουσιαστικά τέλειωσε την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 38-23, 54-53, 71-67.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …