Κεντρική Basket League Αριθμοί: ΠΑΟΚ – Προμηθέας

Αριθμοί: ΠΑΟΚ – Προμηθέας

PAOK Promitheas 191122 B 1

Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε τους αριθμούς μεταξύ του ΠΑΟΚ mateco αλλά και του Προμηθέα. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε ένα ιστορικό επίτευγμα βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Με τρία ριμπάουντ θα γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League μετά τον Γιάννη Γιαννούλη που θα φτάσει τα 1.000. Δύο από τους έξι παίκτες που έφτασαν πρώτοι σε διψήφιο αριθμό τριπόντων είναι του ΠΑΟΚ mateco, ο Γιανίκ Φράνκε (11) και ο Τζέιλεν Χαντς (10).

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου μετρώντας 10 ασίστ και τέσσερα λάθη. Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έχει τον υψηλότερο συντελεστή πόντων ανά λεπτό συμμετοχής μετά τον Τζέιλεν Χαντς.

Ο Δικέφαλος είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη ως τώρα στην Basket League αφού κάνει 11,4 ανά αγώνα. Πέρυσι ήταν 3ος στη σχετική λίστα της κανονικής περιόδου με μέσο όρο 12,29.

Ο ΠΑΟΚ mateco έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές, αφού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές εκτέλεσε με 63,47%.

Για τον Προμηθέα, ο Βασίλης Μουράτος θα συμπληρώσει 150 εμφανίσεις στην Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ντεμπούτο πριν από οχτώ χρόνια στην κατηγορία, στις 12 Οκτωβρίου 2014 (Ολυμπιακός-Απόλλων Π. 82-56).

Αγωνιζόμενος στα δύο από τα τρία παιχνίδια του Προμηθέα, ο Τζο Γιανγκ είχε μέσο όρο 27,5 πόντων, τον μεγαλύτερο της φετινής Basket League. Ο Άντονι Κάουαν συμπλήρωσε 24 συνεχόμενους αγώνες Πρωταθλήματος με τουλάχιστον τρία κερδισμένα φάουλ.

Οχτώ συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον τέσσερα ριμπάουντ μετράει ο Δημήτρης Κακλαμανάκης.

Σε αντίθεση με τον αυριανό αντίπαλο του, ο Προμηθέας είναι συνεπής από τη γραμμή του φάουλ έχοντας το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας της κατηγορίας (80,52%).

Η ομάδα της Πάτρας στον αντίποδα, στα τρία ματς που έδωσε, εκτέλεσε με 46,72% στα δίποντα και έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…