Κεντρική Basket League Αριθμοί: Απόλλων Πάτρας – Λαύριο Megabolt

Αριθμοί: Απόλλων Πάτρας – Λαύριο Megabolt

Apollon Lavrio 191122 B 1

Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε τους αριθμούς μεταξύ του Απόλλωνα Πάτρας αλλά και του Λαυρίου. Για τον Απόλλωνα, ο Γιώργος Μπόγρης απέχει 10 ριμπάουντ από τα 100 ως παίκτης του Απόλλωνα, έναν αριθμό στον οποίο έφτασαν 52 αθλητές στην ιστορία της ομάδας στην Basket League.

Ο Έι Τζέι Ντέιβις είχε 9+ πόντους, 3+ ριμπάουντ και 2+ ασίστ σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια του Απόλλωνα στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Ράιαν Τέιλορ έμεινε χωρίς ασίστ στις τέσσερις πρώτες φετινές εμφανίσεις του στην Basket League, μετρώντας 112 λεπτά στο παρκέ.

Ο Νικ Γκρίφιν είχε 21 πόντους και 14 ranking στο τελευταίο παιχνίδι του Απόλλωνα απέναντι στον Άρη ενώ στα τέσσερα προηγούμενα είχε συνολικά 25 πόντους και 13 ranking.

Ο Απόλλων Πάτρας έχει τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο φάουλ, κάνοντας 19 ανά αγώνα. Είναι στα περσινά επίπεδα αφού στη σεζόν που πέρασε έκανε 18,71 λάθη που ήταν ο δεύτερος μικρότερος μέσος όρος της κατηγορίας.

Στο ματς της Πάτρας θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με τους μικρότερους μέσους όρους ριμπάουντ. Ο Απόλλων έχει τον δεύτερο μικρότερο, με 28,4 ανά αγώνα.

Όσον αφορά το Λαύριο, ο Πέτρος Γερομιχαλός απέχει δύο ριμπάουντ από τα 400 στην Basket League. Ο αρχηγός του Λαυρίου Megabolt μετράει 398 ριμπάουντ σε 151 αγώνες, έχοντας μέσο όρο 2,63.

Μόνο πέντε από τους παίκτες του Λαυρίου Megabolt αγωνίστηκαν και στους πέντε αγώνες του ως τώρα στο Πρωτάθλημα. Ήταν οι ΓερομιχαλόςΚόουλΠιλάβιοςΦλαγκ και Κερ. Ο Αρ Τζέι Κόουλ σημείωσε το 38,7% των εύστοχων βολών του Λαυρίου Megabolt (24 από τις 62).

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις πόντων και ranking στα δύο τελευταία παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt, κάτι που έκανε μία φορά πέρυσι στα εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό (16π, 16 rank.) και Προμηθέα (17π, 17 rank.).

Η ομάδα της λαυρεωτικής κάνει 12,6 λάθη ανά αγώνα που είναι ο τέταρτος μικρότερος μέσος όρος της φετινής Basket League. Πέρυσι έκανε 13,71 έχοντας τον τέταρτο μεγαλύτερο της κανονικής περιόδου.

Τα ριμπάουντ είναι μία βασική αδυναμία του Λαυρίου Megabolt, όπως φανερώνει η στατιστική, αφού έχει τον μικρότερο μέσο όρο της κατηγορίας (26,6).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…