Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Μπάγερν 77-79 (vid)

Άλμπα – Μπάγερν 77-79 (vid)

Μπάγερν Μονάχου 2η σερί νίκη

Δεύτερη σερί νίκη για την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν μία βδομάδα μετά την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση (για φέτος), μπήκε καλύτερα στον αγώνα και επέβαλλε τον ρυθμό της. Επιθετικά οι «Βαυαροί» βρήκαν πολλές λύσεις, ενώ κι αμυντικά ήταν αποτελεσματικοί, βγάζοντας εκτός ρυθμού την Άλμπα.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με +11 για τους φιλοξενούμενους (15-26). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ισραήλ Γκονζάλες ανακάτεψε την τράπουλα, δοκίμασε σχήματα και μπέρδεψε την Μπάγερν, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μειώσει τη διαφορά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έτρεξε ένα μικρό σερί και πήγε στα αποδυτήρια με το +6 (45-39) στα αποδυτήρια.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα ντέρμπι. Η Άλμπα ισοφάρισε γρήγορα κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συχνό φαινόμενο. Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και μετά, η Μπάγερν Μονάχου λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου ανέβασε την απόδοση της κι «έχτισε» διαφορά 10 πόντων (68-58).

Η ομάδα του Μονάχου διατήρησε τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου. Με τέσσερα λεπτά να απομένουν οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 6 πόντους (70-76), μεταφέροντας το άγχος στους παίκτες του Τρινκιέρι.

Τα τελευταία αγωνιστικά λεπτά ήταν δραματικά, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και την Άλμπα να έχει την τελευταία επίθεση για την ισοφάριση ή και το προσπέρασμα. Ο Τζαλίν Σμιθ πήρε την επίθεση, αλλά αστόχησε κι έτσι η Μπάγερν πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 39-45, 58-68, 77-79.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…