Κεντρική Γυναίκες Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρώπη

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρώπη

Ευρώπη

Εβδομάδα έναρξης των δύο διοργανώσεων της FIBA στις γυναίκες και η ελληνική παρουσία είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά, μακάρι και το ενδιαφέρον στη χώρα μας να είναι ανάλογο.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός εκπρόσωποι του Ελληνικού μπάσκετ γυναικών στις δύο διοργανώσεις και παράλληλα συμπατριώτες μας, μπαίνουν επίσης στη μάχη τής Ευρώπης. Εμείς από εδώ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσα περισσότερα στοιχεία για όλα αυτά που αφορούν το μπάσκετ γυναικών στο υψηλότερο επίπεδο του.

Στην Ευρωλίγκα και το πρώτο γκρουπ βρίσκεται ο Ολυμπιακός στη δεύτερη συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης,

Ευρώπη

Αντίπαλοι, πολύ δυνατές ομάδες από χώρες οι οποίες έχουν ψηλά το μπάσκετ γυναικών. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο προχωράνε στα προημιτελικά και συνεχίζουν. Από φέτος καταργήθηκε η μεταφορά των 5ων και 6ων των δύο ομίλων στα προημιτελικά του Eurocup και αυτό σίγουρα ήταν ατυχία για τον Ολυμπιακό.

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη τους συμμετοχή οι ερυθρόλευκες είχαν σημειώσει δύο νίκες με τη φετινή πρωταθλήτρια Σοπρόν, στη Χαλκίδα και τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ τη Γαλλική Καρόλο.

Ευρώπη

Πρώτος αντίπαλος η Μπουρζ στο Πράδο, την Τετάρτη στις 21.00, εκεί όπου πέρυσι σταμάτησε η Ευρωπαϊκή του πορεία ξεκινά η νέα. Η Γαλλική ομάδα κυριολεκτικά έχει ξεχάσει τί θα πει ήττα. Έρχεται με ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων τίτλων της σεζόν μέσα σε τρείς ημέρες. Τα Supercup FIBA και Γαλλίας!!!

Ευρώπη

Ανανεωμένη σημαντικά σε σχέση, με πέρυσι είναι ένα ψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό που ερχόμενος από το ελληνικό πρωτάθλημα έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, έμπειρη στο γήπεδο της με τον κόσμο να το γεμίζει πάντα και να είναι πραγματικά ο έκτος παίκτης, καθώς κάθε ματς γίνεται πραγματικά γιορτή.

Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός στο Eurocup, όπως πέρυσι μπαίνει στη μάχη κατευθείαν στους ομίλους. Πρώτη αντίπαλος την Πέμπτη στις 19:00 στην Πολωνία η Λιούμπλιν, η οποία αποτέλεσε την περσινή έκπληξη καθώς τερμάτισε δεύτερη στο Πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε στα προημιτελικά του Eurocup women.

Ευρώπη

Ανανεωμένη και αυτή σε σχέση με πέρυσι, έχει κορυφαία το νο 2 Αμερικανίδα σέντερ Τζέσικα Μακ για δεύτερη σεζόν στην ομάδα.

Πριν λίγο καιρό προστέθηκε από τις Κονέκτικατ Σαν η φόργουορντ Νια Κλάουντ και χθες δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει 75-70 την Πολόνια της Αγγελικής Βιντσιλαίου.

Στον όμιλο επίσης βρίσκονται ο γνωστός μας από τον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό, Ερυθρός Αστέρας και η Ραμάτ Χαζαρόν από το Ισραήλ.

Ο Παναθηναϊκός παρότι και φέτος θα αγωνιστεί με τις δύο από τις τρείς ξένες παίκτριες του, έχει ενισχυθεί πολύ στον ελληνικό κορμό, οπότε έχει τύχη να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις που θα συνεχίσουν.

polcoviche eurocup women

Η Ελληνική παρουσία στην Ευρωλίγκα περιλαμβάνει την νταμπλούχο Πολωνίας Πολκοβίτσε και μάλιστα η Άρτεμις Σπανού θα βρεθεί στο ΣΕΦ την παραπάνω Τετάρτη, στο πρώτο ισχυρό κρας τεστ του Ολυμπιακού εντός έδρας.

Ευρώπη

Τρίτη ελληνική παρουσία στον όμιλο του Ολυμπιακού η Βαλένθια τής Ελεάνας Χριστινάκη.

Ευρώπη

Στο δεύτερο γκρουπ τής Ευρωλίγκας θα έχουμε και εκεί ελληνική μονομαχία. Η Μαριέλλα Φασούλα με την Αβενίδα κυρίαρχη πέρυσι στη χώρα, με χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωλίγκα… φέτος με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στην Ισπανία, καθώς την απώλεια του Supercopa, ακολούθησαν δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Ευρώπη

Θα βρει ανάμεσα στις αντιπάλους την νταμπλούχο Σκίο, του κορυφαίου προπονητή την περσινή χρονιά στην Ιταλία Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής μας γυναικών Πέτρου Πρέκα.

Τετάρτη και Πέμπτη κάθε εβδομάδα γίνονται οι αγώνες των δύο διοργανώσεων με ζωντανή μετάδοση από το κανάλι στο YouTube της FIBA.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…