Κεντρική Basket League Άρης Ταπούτος: «Η ομάδα “χτίζει” χαρακτήρα μέσα από τέτοιες νίκες»

Ταπούτος: «Η ομάδα “χτίζει” χαρακτήρα μέσα από τέτοιες νίκες»

Ταπούτος

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στο «Αλεξάνδρειο» ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στον Παναθηναϊκό, με σκορ 69-65, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Basket League.

Ο τιμ μάνατζερ, Χρήστος Ταπούτος μίλησε στο EOK WebRadio για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του απέναντι στον Παναθηναϊκό, για το περσινό ίδιο αποτέλεσμα και για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Είναι μια νίκη που σού δίνει τεράστια ώθηση για να συνεχίσεις. Γίνεται την 1η αγωνιστική, στην έδρα σου, κερδίζεις μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όλο αυτό σε γεμίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση για να μπορέσεις ν’ ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα έχει το πρωτάθλημα και θα συναντήσουμε από ‘δω και πέρα μπροστά μας».

Για το αν αγχώθηκαν όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά: «Τη στιγμή που πέρασε ο Παναθηναϊκός με 4 πόντους, νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε έβλεπε το παιχνίδι πίστεψε ότι ήρθε η ώρα που ο Παναθηναϊκός θα κάνει το comeback και θα κερδίσει. Όλοι εκτός από εμάς τους 25 που είμαστε στον πάγκο, που ξέρουμε ακριβώς τις δυνατότητες της ομάδας, με ποιον τρόπο δουλεύουμε, το ποιο «μέταλλο» θέλουμε να έχει η ομάδα και ποιος θα είναι ο χαρακτήρας της, ο οποίος δε θα διαφέρει και πολύ απ’ τον περσινό. Αυτά είπαμε και στον πάγκο και νομίζω ότι φάνηκε ότι δεν απογοητευτήκαμε, δεν έπεσε η απόδοσή και το επίπεδο της ενέργειάς μας. Τα παιδιά έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και το πιστέψαμε. Αυτή η ομάδα «χτίζει» σιγά σιγά χαρακτήρα μέσα από τέτοια παιχνίδια και εμφανίσεις».

Για το αν σκέφτηκαν το περσινό ίδιο αποτέλεσμα και το «κλειδί» της χθεσινής (09/10) νίκης: «Δεν ασχοληθήκαμε με το περσινό παιχνίδι ούτε μια στιγμή, δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτα. Φέτος είναι μια καινούργια χρονιά, είμαστε μια καινούργια ομάδα, άσχετα αν το στυλ και ο τρόπος παιχνιδιού της μοιάζει με την περσινή. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός και πολύ καλύτερος απ’ τον περσινό κατά τη γνώμη μου, ο οποίος πρέπει να βρει χημεία και δεν είναι ομάδα ακόμα. Εκεί θέλαμε να «χτυπήσουμε», στο να πάμε τον Παναθηναϊκό να παίξει ατομικά, γιατί ξέραμε τις αδυναμίες του, θέλαμε να ρισκάρουμε το σουτ του που μάς βγήκε πολύ στο 1ο ημίχρονο και φυσικά έπρεπε απλά να το πιστέψουμε, όπως και κάναμε. Αυτό ήταν το «κλειδί» για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τον αποκλεισμό του Άρη απ’ την Ευρώπη: «Κάθε ομάδα θέλει να παίζει 2 παιχνίδια την εβδομάδα, γιατί μέσα απ’ αυτά μπορείς να βρεις ρυθμό, αλλά εμάς ίσως μάς κάνει και καλό αυτό, γιατί είμαστε μια ομάδα της δουλειάς και της προπόνησης. Κάθε μέρα στην προπόνηση κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, δουλεύουμε με συγκεκριμένο τρόπο και «χτίζουμε» σιγά σιγά τη φιλοσοφία και το πλάνο μας για τον αγώνα που έρχεται. Αυτό θεωρώ ότι θα μάς βοηθήσει πολύ τουλάχιστον στο πλασάρισμα μας μέσα στην 8άδα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Τον κόσμο και τη φιλοσοφία του κόσμου του Άρη την ξέρω πάρα πολύ καλά, γιατί είμαι μέρος κι εγώ αυτής της οικογένειας. Ο κόσμος εκτιμάει πάρα πολύ το να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, να δίνεις και την ψυχή σου, να ματώνεις και ιδρώνεις τη φανέλα και να τα δίνεις όλα μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν χάσεις, ο κόσμος θα σε χειροκροτήσει ξανά. Αν βλέπει μια ομάδα αδιάφορη, που δεν «πολεμάει», δεν παλεύει, δε βουτάει για μπάλες, της γυρνάει αυτόματα την πλάτη. Από πέρυσι ο Άρης δείχνει ότι έχει αυτόν το χαρακτήρα, μάς βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος και θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο του Άρη, μετά απ’ αυτό που είδε χθες, να έρθει, ν’ «αγκαλιάσει» την καινούργια προσπάθεια που κάνουμε και να μάς βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος που θα ΄ναι πάρα πολύ δύσκολη».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μια κατηγορία μόνος του και απ’ τον Παναθηναϊκό και απ’ τους υπόλοιπους. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει «μάχη» μέχρι να φτάσει στο κατάλληλο σημείο. Μετά υπάρχουν τρεις ομάδες, το Περιστέρι, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ, οι οποίες έχουν ξοδέψει λεφτά, έχουν φτιάξει καλές ομάδες και κάπου εκεί θα προσπαθήσουμε εμείς σαν Άρης να μπούμε «σφήνα». Οι υπόλοιπες πάνω-κάτω είναι ίδιες, έχουν την ίδια δυναμικότητα, τα ίδια μπάτζετ. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον και φέτος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…