Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα πρώτα τρίποντα των Παπαγιάννη, Π. Καλαϊτζάκη

Τα πρώτα τρίποντα των Παπαγιάννη, Π. Καλαϊτζάκη

Papagiannis 1

Λογαριασμό στα τριποντά άνοιξε ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Παναγιώτης Καλαιτζάκης,

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στην καριέρα του έχει σημειώσει ακόμη ένα τρίποντο επί της Αναντολού Εφές τον Νοέμβριο του 2020. Στην χτεσινή αναμέτρηση άνοιξε λογαριασμό και στο Ελληνικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 2/2 τρίποντα.

Το πρώτο του εύστοχο τρίποντο του στη Basket League, σημείωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος είχε 0/14 τρίποντα σε 26 αγώνες στην κατηγορία και απέναντι στο Λαύριο Megabolt είχε 3/6.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μέχρι χθες τόσο ο Γιώργος Παπαγιάννης όσο και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δεν είχαν «γράψει» τρίποντο στη διαδρομή τους στην Basket League. Απέναντι στο Λαύριο Megabolt το κατάφεραν και με το παραπάνω. Οι δύο διεθνείς άσοι του Παναθηναϊκού μετρούσαν συνολικά 0/22 τρίποντα στο Πρωτάθλημα πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά χθες είχαν 5/8 σε ένα από τα αξιοσημείωτα, στατιστικά, στοιχεία του αγώνα του ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 0/9 τρίποντα στις 150 προηγούμενες εμφανίσεις του στην Basket League και χθες βρήκε τον στόχο δύο φορές σε ισάριθμες προσπάθειες!

*Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε 0/14 τρίποντα σε 26 αγώνες στην κατηγορία και απέναντι στο Λαύριο Megabolt είχε 3/6.

Ακόμη ο Παπαγιάννης με τους 15 πόντους που σημείωσε, έγινε ο 20ός παίκτης του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, που έφτασε τους 1.200. Παράλληλα με τις τρεις τάπες που έκανε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα των μπλοκέρ της κατηγορίας. Έφτασε τις 177, ξεπέρασε τον Δημήτρη Μαυροειδή που έχει 175 και είναι πλέον στη 16η θέση.

Κατά τα άλλα για τον Παναθηναϊκό…

*Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν ασφαλώς ένα από τα κέρδη της χθεσινής εμφάνισης των «πράσινων». Ο 19χρονος φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Στις προηγούμενες 53 εμφανίσεις του στην κατηγορία, κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη των 12 πόντων που είχε ως παίκτης του Προμηθέα στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό για την περίοδο 2017-18.

Ο Μαντζούκας έφτασε στους 14 πόντους χωρίς να κάνει λάθος στην κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στο ίδιο ματς ο Ματέους Πονίτκα είχε 10 πόντους και μηδενική επίδοση λαθών.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός με τα έξι κοψίματα του, σημείωσε την κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων «στροφών» της Basket League. Αυτά σε συνδυασμό με τα 10 κλεψίματα του, τον οδήγησαν στον κορυφαίο αμυντικό συντελεστή (+16) ενώ ο προηγούμενος ήταν εκείνος του +13 που είχαν οι «πράσινοι» στην πρεμιέρα αλλά και ο ΠΑΟΚ mateco το Σάββατο απέναντι στον Άρη.

*Η διαφορά των 57 βαθμών στο ranking (115 ο Παναθηναϊκός, 58 το Λαύριο Megabolt) είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στους 12 πρώτους αγώνες της σεζόν αφού ο Ολυμπιακός είχε κάνει +51 (59-110) στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα.

*Ο Παναθηναϊκός πάντως σημείωσε τη μικρότερη επίδοση πόντων μέσα από τη ρακέτα συνολικά των δύο αγωνιστικών. Είχε 20 ενώ 22 είχε ο Απόλλων τόσο στην 1η όσο και στη 2η αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…