Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Συγκίνησε στην Πάτρα ο Ηλίας Καφφές

Συγκίνησε στην Πάτρα ο Ηλίας Καφφές

Ο Ηλίας Καφφές

Το κριτήριο των «συναδέλφων» είναι αλάνθαστο. Μπορεί ο Ηλίας Καφφές να έκλεισε τον κύκλο ενασχόλησης με τη διαιτησία πριν έξι χρόνια, όμως οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όταν κλήθηκε από το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ να βραβεύσει τον κεντρικό χορηγό, έζησε έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές.

Στη διάρκεια της ομιλίας του επικράτησε απόλυτη σιγή, ενώ στο τέλος η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα, με αρκετούς να σηκώνονται όρθιοι. Στιγμές που κάποιοι εξ αυτών που ήταν (και κάποιων που δεν ήταν) στο σεμινάριο της ΟΔΚΕ δεν θα ζήσουν ποτέ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καφφές στο Επιμορφωτικό σεμινάριο της ΟΔΚΕ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Σήμερα με γυρίσατε 17 χρόνια πίσω, στο 2005, όταν ανέλαβα πρόεδρος στην ΟΔΚΕ. Ήμουν αντιπρόεδρος μέχρι τότε, αφού πρωτοεκλέχθηκα το 1999.

Τότε, αφού μίλησα πρώτη μέρα στα μέλη της ΟΔΚΕ, για τον τρόπο που θα διοικήσουμε και συμφωνήσαμε σε όλα, πήγα στην ΕΟΚ (κ. Βασιλακόπουλο) και στη ΚΕΔ (κ. Ρήγα) και τους ανέφερα ότι άμεσες προτεραιότητές μου είναι η εξεύρεση μακροχρόνιου χορηγού και η τροποποίηση του Καταστατικού μας. Επίσης να φτιαχτεί Εσωτερικός Κανονισμός Διαιτησίας της ΟΔΚΕ, που δεν υπήρχε.

Καφφές και δεσμοί φιλίας

Ξεκίνησα έναν αγώνα δρόμου κι ήρθα κοντά με πολλές εταιρείες. Από 45.000€ μέχρι και 100.000€, αλλά τελικά υπέγραψα με την Palaplast για 60.000€ ετησίως, επειδή με τον Κώστα τον Παλατιανά και τα αδέλφια του, μας συνέδεαν επαγγελματική σχέση, δεσμοί φιλίας και τους είχα και απόλυτη εμπιστοσύνη. Και δικαιώθηκα, γιατί για μια εικοσαετία είναι κοντά μας. Είμαι σίγουρος ότι και το 2025 θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

Χωρίς να υπάρχει κάτι στη αρχική συμφωνία, η Palaplast και τους κανονισμούς δωρεάν μας έκανε και τα βιβλιαράκια της μηχανικής δωρεάν κι ό,τι άλλο τους ζητούσα μας το παρείχε. Βλέποντας σήμερα τον Νίκο, τον γιο του εκλιπόντος, και την Άννα την κόρη του Κώστα, τη νέα γενιά της εταιρείας, οφείλω να τους ευχαριστήσω, διότι με την οικονομική τους βοήθεια μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε καλύτερα τους στόχους μας».

Καφφές και ΕΟΚ

«Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Δεν το κρύβω, είμαι αισιόδοξος και θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, για την επιλογή της να εμπιστευθεί τη διαιτησία σ’ αυτόν τον εξαιρετικό συνάδελφο, τον Χρήστο τον Χριστοδούλου. Σας τα λέω αυτά, χωρίς να με συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί με τον νέο Πρόεδρο της ΕΟΚ.

Άλλωστε εγώ στις εκλογές τον Παναγιώτη Φασούλα στήριξα, αλλά πραγματικά σήμερα πιστεύω ότι για όλους μας, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εύχομαι στην ΕΟΚ και στον κ. Λιόλιο ειλικρινά μέσα απ’ την καρδιά μου να πετύχουν στο δύσκολο έργο τους.

Είναι επιβεβλημένο θα έλεγα να αφήσουμε στην άκρη όλα τα μικρά που μας χωρίζουν και να δυναμώσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τα μεγάλα που μας ενώνουν. Την αγάπη μας για την καλαθοσφαίριση, το άθλημα που όλοι υπηρετούμε. Όλοι λοιπόν κοντά στην Εθνική μας ομάδα, όλοι κοντά στον προπονητή μας».

«Είχα την κάπα μου καθαρή»

Ο Ηλίας Καφφές ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως «το κεφάλαιο διαιτησία για μένα έκλεισε οριστικά το 2016». Στη συνέχεια είπε με νόημα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι οι γενναίοι στη ζωή μας πεθαίνουν μια φορά, ενώ οι δειλοί πεθαίνουν κάθε μέρα. Για μένα διαιτητής σημαίνει φίλος, συνάδελφος, συναγωνιστής. Για κάποιους άλλους -δυστυχώς θα το πω- ποτέ δεν φοβήθηκα άλλωστε, διαιτητής σήμαινε μόνο εργαλείο. Κι αυτό το ξέρετε όλοι πολύ καλά εδώ μέσα (σ.σ. στην αίθουσα ήταν κι ο Τάκης Τσαγκρώνης).

Κρατήστε κι αυτό, γιατί έτσι θέλω να με θυμάστε: Τα 17 χρόνια που ήμουν στην ΟΔΚΕ είχα την… κάπα μου πάντα καθαρή, γι’ αυτό την κρεμούσα όπου γούσταρα, όπως είπε πριν 80 χρόνια ο αείμνηστος δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης.

Γιατί εμείς τότε στην ΟΔΚΕ πιστεύαμε στον Έλληνα διαιτητή, πιστεύαμε ότι η εντιμότητα, η νομιμότητα κι η δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην αντιμετώπιση των θεμάτων της διαιτησίας. Σε συνεργασία πάντα με το μεγάλο, το συντριπτικά μεγάλο υγιές κομμάτι της έντιμης, της ανεξάρτητης, της αδέσμευτης, της ακηδεμόνευτης διαιτησίας, αυτή που ήταν πάντα μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις.

Να ξέρετε ότι θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου. Καλές διαιτησίες να έχετε. Να είσαστε όλοι καλά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…