Κεντρική Διεθνή Στον πάγκο της Λιθουανίας επέστρεψε ο Κεστούτις Κεμζούρα

Στον πάγκο της Λιθουανίας επέστρεψε ο Κεστούτις Κεμζούρα

kemzura

Η Λιθουανική Ομοσπονδία Μπάσκετ αποφάσισε να κράτησε όλο το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας.

Ο Καζίς Μακσβίτις θα συνεχίσει ως προπονητής της Λιθουανίας.

Ο Καζίς Μακσβίτις, ο οποίος είναι και το «αφεντικό» του πάγκου της Ζαλγκίρις Κάουνας, δεν θα μπορέσει να ηγηθεί της Λιθουανικής ΝΤ κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα θα αντικαταστήσει τον συνάδελφό του σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό.

Η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι το προπονητικό επιτελείο θα παραμείνει αμετάβλητο για ολόκληρο τον Ολυμπιακό κύκλο – μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο 52χρονος Κεμζούρα , που αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται σε κανένα σύλλογο, επέστρεψε στην εθνική ομάδα πέρυσι όταν έγινε βοηθός του Καζίς Μακσβίτις. Ο έμπειρος τεχνικός αναλάβει τη θέση του προπονητή της Λιθουανίας NT μετά από 10ετή διακοπή.


Ο Κεμζούρα καθοδήγησε τη Λιθουανία από το 2010 έως το 2012. Κέρδισε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA ​​το 2010 και άφησε την ομάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το επερχόμενο παράθυρο της FIBA ​​θα διεξαχθεί στις 11-14 Νοεμβρίου. Η Λιθουανία θα δώσει τον πρώτο της αγώνα εντός έδρας με τη Γαλλία και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο.

Οι τελικοί αγώνες των Ευρωπαϊκών Προκριματικών του WC θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο. Η Λιθουανία προηγείται του Ομίλου Κ με 7 νίκες και 1 ήττα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…