Κεντρική Basket League Σπανούλης: «Πλέον καταλαβαίνω πολλά που δεν καταλάβαινα ως παίκτης».

Σπανούλης: «Πλέον καταλαβαίνω πολλά που δεν καταλάβαινα ως παίκτης».

Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο τεχνικός του Περιστερίου, αποκάλυψε στην εκπομπή «Τζάμπολ», της ΕΡΤ τη φιλοσοφία του ως προπονητής, πως βλέπει το μπάσκετ από αυτή την πλευρά του πάγκου, τι είναι αυτό που ζητά από τους παίκτες του και το μπάσκετ που ονειρεύεται να παίξει το Περιστέρι

Αναλυτικά όσο ανέφερε, ο Βασίλης Σπανούλης:

«Σίγουρα ο ρόλος του προπονητή είναι διαφορετικός αλλά δεν παύεις να είσαι μέσα στο γήπεδο και να δημιουργείς από ένα άλλο πόστο. Σαν ψυχοσύνθεση και σαν ψυχολογία, για μένα είναι το ίδιο. Μια χρονιά έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια. Κάποια ντέρμπι θα κριθούν στον πόντο. Όλα αυτά θα κρίνουν που θα καταλήξεις. Είμαστε νέα ομάδα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την Ερζλίγια. Δυστυχώς, κάπου λίγο πήραν τα μυαλά μας αέρα. Κάπου το καταλαβαίνω. Πρέπει να είμαστε πιο ταπεινοί. Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Αυτές οι νίκες σίγουρα θα μας κάνουν καλύτερους.

Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσους νέους παίκτες. Πρέπει όλους να τους κάνεις να παίζουν σαν ένα. Πρέπει να μάθει ο ένας τον άλλον. Τέτοιες νίκες “χτίζουν” ομάδες. Θυμάμαι κι εγώ πολλές φορές στην καριέρα μου, μπορεί για 4-5 μήνες να μην παίζαμε καλό μπάσκετ με τις ομάδες μου και απλώς επειδή νικούσαμε, στο τέλος καταλήγαμε να παίρνουμε τίτλους. Αυτό είπα και στα παιδιά. “Μην υποτιμάτε καμία νίκη, δουλέψατε σκληρά για να την πετύχετε”. Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε.

Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος. Κάνω κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει, το κάνω με χαρά και μπόλικη δουλειά, όπως πάντα στη ζωή μου. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ, με καλή άμυνα, αιφνιδιασμό, ξεκάθαρους ρόλους και καλή “χημεία”. Το πιο σημαντικό είναι να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο. Το Περιστέρι αρχίζει να ξαναγεμίζει το γήπεδο σιγά-σιγά. Αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, μια μέρα θα είναι ευχής έργον να δούμε το γήπεδο γεμάτο και να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Πλέον ως προπονητής, καταλαβαίνω πολλά που δεν καταλάβαινα ως παίκτης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…