Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Σαλούστρος: «Πρέπει να καταθέσουμε την ψυχή μας»

Σαλούστρος: «Πρέπει να καταθέσουμε την ψυχή μας»

Ο Χρήστος Σαλούστρος

Τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League ξεκινάει αύριο ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» θα έρθουν αντιμέτωποι με την Ντιζόν, στις 19:30, στο «Παλατάκι», σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Ο Χρήστος Σαλούστρος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούν το παιχνίδι, στο προ οκτώ ετών ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, αλλά και στο σπουδαίο «διπλό» στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα.

«Να ευχηθώ -αρχικά- καλή σεζόν, μακριά από τραυματισμούς και να είμαστε υγιείς. Η υγεία είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας και πρέπει να λέγεται. Θεωρώ ότι το αυριανό θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και μεγάλο σε διάρκεια ματς. Έχουμε δει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, ξέρουμε που πρέπει να «χτυπήσουμε» και το μόνο που απομένει είναι να το κάνουμε.

Παίζουμε στο γήπεδό μας, χρειάζεται να καταθέσουμε την ψυχή μας. Η ομάδα πρέπει να κάνει μικρά – μικρά βήματα, να πετυχαίνει μικρούς – μικρούς στόχους. Κανένας αγώνας δεν θα είναι εύκολοσ. Θέλουμε να δώσουμε το 100% και να αρχίσουμε τη σεζόν με νίκη.

Σαλούστρος: «Έχουν ομοιογένεια»

Η Ντιζόν έχει τον ίδιο προπονητή τα τελευταία χρόνια, 6-7 παίκτες είναι τουλάχιστον από πέρυσι στις τάξεις της. Θα το λέω συνέχεια, θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταθέτουμε την ψυχή μας και να κάνουμε υπερβάσεις.

Έχουμε παιδιά με ταλέντο, δεν έχουμε τόσο εμπειρία. Οπότε, απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν παιδιά με ταλέντο κι εμπειρία κι ίσως μεγαλύτερα φυσικά και αθλητικά προσόντα, εμείς μπορούμε και πρέπει να βάλουμε άλλα πράγματα στο γήπεδο. Πρέπει να τους κοιτάξουμε στα… μάτια και να δώσουμε ό,τι έχουμε, για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Ο Χρήστος Σαλούστρος τόνισε πως «αύριο και σε κάθε παιχνίδι, να ξεκινάμε από την άμυνα. Αυτό είναι το «κλειδί», να γίνει το φόρτε μας, αν θέλουμε να κερδίζουμε. Έτσι πρέπει να δούμε και την αυριανή συνάντηση. Η Ντιζόν τρέχει, πάει στο ριμπάουντ. Πρέπει να την περιορίσουμε και στην επίθεση να έχουμε καθαρές επιλογές».

Σχετικά με τη νέα σεζόν, ο Χρήστος Σαλούστρος είπε: «Να γίνουμε ομάδα. Είμαστε ήδη εκτός γηπέδου, να γίνουμε κι εντός γηπέδου. Να γίνουμε συμπαγείς στην άμυνα, οπότε αν τα καταφέρουμε να αρχίσουμε από εκεί, πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητα να κερδίζουμε κάθε ματς.

Το θέαμα και το σκορ θεωρώ πως δε θα μας ταιριάζει πολύ ως ομάδα. Ας είμαστε σκληροί, πιο μαχητικοί, ώστε να περιορίζουμε τους αντιπάλους μας και μπροστά να κάνουμε ό,τι πρέπει, για να φτάνουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

«Θα μου μείνει αξέχαστο»

Ο Χρήστος Σαλούστρος θυμήθηκε και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-’15 : «Το ματς με την Καρσίγιακα είναι αξέχαστο. Ήταν πραγματικά κολαστήριο στο γήπεδο. Αν παίζουμε όπως παίξαμε στην Τουρκία, δεν έχουμε να φοβηθούμε, όχι την Ντιζόν, αλλά κανέναν. Εκείνη η χρονιά κι εκείνη η ομάδα, να είναι παράδειγμα για η φετινή ομάδα».

Tέλος, για την απόφαση για τον έβδομο ξένο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά, ως πρωτάθλημα -δεν αναφέρομαι στην Εθνική ομάδα, αυτό είναι άλλη συζήτηση- τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τα πίσω. Αν αυτή η απόφαση το πάει μπροστά, εν τέλει, το ξέρουν αυτοί που το διοικούν. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε. Ο χρόνος θα δείξει…».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …