Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-89 (vid)

Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-89 (vid)

euroleague

Ταύρος ο «γάβρος»! Απίστευτη νίκη ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είναι επισήμως ομάδα, που χτυπά την πόρτα του φάιναλ φορ. Από τώρα; Μήπως είμαστε υπερβολικοί; Το 3/3 δεν λέει τίποτα, αλλά όταν μετά τη Βαρκελώνη αλώνεις και τη Μαδρίτη, νικάς τη Ρεάλ (87-89) δικαιούσαι να πεις -και να ονειρευτείς- τα πάντα. Κι οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί απολαμβάνουν μια ομάδα – όνειρο.

Μπορεί να μην είχε καλά ποσοστά στα τρίποντα. Μπορεί να μην είχε την ίδια ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, με τα δύο προηγούμενα ματς. Μπορεί η γραμμή των ψηλών να μην ήταν εξίσου αποδοτική. Και; Ο Ολυμπιακός έχει χίλιους κι έναν τρόπους για να νικά κι αυτό αποδείχθηκε στη Μαδρίτη, όπου το σκορ ανέβηκε ψηλά, η άμυνα δεν ήταν τόσο λειτουργική, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.

Τα ποσοστά των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικά και δύο παίκτες, που δεν είναι δα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αποδείχθηκαν τα υψηλότερα εμπόδια. Ο Κορνελί και κυρίως ο Μούσα (απίστευτος) λίγο έλειψε να ρίξουν στο καναβάτσο την ομάδα του Μπαρτζώκα, αλλά…

Ο Βεζένκοφ ήταν και πάλι σόουμαν, με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, μόλις 1 λάθος και 29 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Ουόκαπ με 9 (οικονομικούς) πόντους σε 22.15’’, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις 1 λάθος ήταν σπουδαίος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λαρεντζάκης με 8 πόντους, αλλά την ώρα που η μπάλα… έκαιγε, ήταν εκεί. Μαζί κι ο Μπολομπόι με 11 πόντους. Με άγνοια κινδύνου ο ΜακΚίσικ πρόσφερε σημαντικές βοήθειες.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Όλα αυτά καλά, αλλά όταν ζορίζουν τα πράγματα είναι εκεί ο Κώστας Σλούκας. Η ανάγνωση της στατιστικής, με τους 14 πόντους, τις 7 ασίστ (για 3 λάθη) και τα 4 ριμπάουντ, δεν λέει τίποτα. Όταν η Ρεάλ πέρασε μπροστά με 81-75, αυτός ήταν που τάισε τον Μπολομπόι, πέτυχε 2/2 βολές, για να έρθει με τρίποντο ο Λαρεντζάκης να κάνει το 83-82, πριν ο Σλούκας αλλάξει το προβάδισμα (83-84), περνώντας το σώμα του κάτω από τη στεφάνη και πετυχαίνοντας το λέι απ. Ο Ολυμπιακός έστειλε το μήνυμα…

Με 1/2 βολές του Μπολομπόι πήρε δύο πόντους αέρα, αλλά ο Γιουλ με 2/2 ισοφάρισε. Στα 32.7’’, σε μια χαμένη επίθεση, ο Σλούκας διεκδίκησε το ριμπάουντ, πήρε φάουλ από τον Κοζέρ κι έβαλε πάλι μπροστά στο σκορ τους «ερυθρόλευκους». Στα 16’’ ο Γιουλ βρήκε αφύλακτη διάβαση κι έφερε το ματς στα ίσια (87-87).

Ο Σλούκας πήρε σχεδόν όλο τον χρόνο (άφησε 3’’ στο ρολόι), έφτασε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, άφησε τον Ταβάρες να… πετάξει με μια προσποίηση υψηλού μπασκετικού IQ και με λέι απ έγραψε τον επίλογο. Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Μαδρίτη και μπορεί να ονειρεύεται.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 62-63, 87-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…